Juhsajtburger balzsamecetes fügével

A juhsajtburger balzsamecetes fügével recept hozzávalói

  • 10 dkg áztatott füge (cukorba, vörösborba, balzsamecetbe, valamint feketeribizli lekvárba áztassuk be) A zsemle lehet különleges, netalántán házi sütésű, pl. rozmaring, dió ízesítésű

A töltelékhez:

  • 30 dkg juhsajt,
  • 8 szelet sonka,
  • méz,
  • 1 db jégsaláta,
  • 1 teáskanál fenyőmag
Juhsajtburger balzsamecetes fügével

Juhsajtburger balzsamecetes fügével

 

A juhsajtburger balzsamecetes fügével recept elkészítése

 

Otthoni burgerezőknek ajánlott recept. Oké, jó móka egy zsúfolt gyorsétteremben hamburgerért sorbanállni, de gondoltunk azokra is, akik ezt nem feltétlen szeretik. Juhsajtburgerre fel!

Azzal kezdünk ma, hogy a zsemlét kettévágjuk, megpirítjuk. A fenyőmagot a serpenyőben szintén megpirítjuk, utána hozzáadjuk a szeletekre vágott jégsalátát, majd átpörgetjük.

A jégsalátát a pirított zsemle alsó részére tesszük, jöhetnek rá a juhsajt szeletek, majd pedig fölé helyezzük a beáztatott fügét. A következő réteg ismét a jégsaláta, legfelülre kerül a sonka, amit előtte szintén megpirítottunk egy kicsit. Juhsajthoz aktuális árat itt találnak.

És végül következhet a zsemle felső része. A tálalásnál ezt a felső ’kalapot’ nyugodtan csúsztassuk félre egy kicsit. Elkészítik, ugye? Kiválóan illik hozzá egy jóféle muscat ottonel, próbálják ki!

A Mit főzzünk ma? műsorában készült juhsajtburger pedig így festett:

 

Juhsajtos burger fügével

Juhsajtos burger fügével

 

Ha viszont egy gyorsan elkészíthető desszertre vágynak inkább, készítsenek csokoládé és szőlőjégkrémből készítettünk kelyhet - mondjuk így (mert tudják, a Mit főzzünk ma? oldalán mindenre találnak megoldást):

Csokoládé-szőlőjégkrém kehely

Csokoládé-szőlőjégkrém kehely

 

Itt találnak egy más típusú burgerreceptet!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.