Kakukkfüves gomolya sült zöldségekkel

A kakukkfüves gomolya sült zöldségekkel recept hozzávalói

1 db közepes cukkini, 2 db piros húsú paprika, 8 fej közepes csiperke, 1 nagyobb fej lilahagyma, 20 centi póréhagyma, só, frissen őrölt bors, 1 csokor snidling, 1 csokor petrezselyem, 1 dl olívaolaj

A sajthoz:

4 szelet ujjnyi vastag gomolyasajt, 4 szál friss kakukkfű, 2 szál friss rozmaring, 2 evőkanál olívaolaj

Kakukkfüves gomolya sült zöldségekkel

Kakukkfüves gomolya sült zöldségekkel

 

A kakukkfüves gomolya sült zöldségekkel recept elkészítése

 

Ez egy sajtos, zöldséges meglepetés, egyszerű, gyors elkészítéssel, remek ízélménnyel. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék is el így!

A megmosott cukkinit felkarikázzuk, a piros húsú paprikát háromszögekre daraboljuk. A csiperkét elfelezzük, a hámozott lilahagymát viszont szeletekre vágjuk. A pórét elfelezzük, majd srégen kettévágjuk.

Ezután minden zöldségfélét külön-külön sóval, borssal, az aprított snidlinggel, petrezselyemmel fűszerezzük, és meglocsoljuk az olívaolajjal. Lazán összeforgatjuk, és forró serpenyőben, közepes tűzön, a saját pácoló olajukkal pirosra sütjük.

A gomolya sajtszeleteket az aprított kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük, és a forró olívaolajon mind a két oldalukat szintén pirosra sütjük. Tálaláskor a sült zöldségeket, a sajtot ízlésesen tányérra rendezzük, és friss zöldfűszerekkel díszítjük. A gomolyához aktuális árat itt találnak.

 

Egy másfajta sajtos receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kakukkfüves gomolya sült zöldségekkel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.