Kakukkfüves gomolya sült zöldségekkel

Hozzávalók, kakukkfüves gomolya sült zöldségekkel

1 db közepes cukkini
2 db piros húsú paprika
8 fej közepes csiperke
1 nagyobb fej lilahagyma
20 centi póréhagyma

frissen őrölt bors
1 csokor snidling
1 csokor petrezselyem
1 dl olívaolaj

A sajthoz:

4 szelet ujjnyi vastag gomolyasajt
4 szál friss kakukkfű
2 szál friss rozmaring
2 evőkanál olívaolaj

 

Kakukkfüves gomolya sült zöldségekkel

Kakukkfüves gomolya sült zöldségekkel

 

A kakukkfüves gomolya sült zöldségekkel recept elkészítése

 

A megmosott cukkinit felkarikázzuk, a piros húsú paprikát háromszögekre daraboljuk. A csiperkét elfelezzük, a hámozott lilahagymát viszont szeletekre vágjuk. A pórét elfelezzük, majd srégen kettévágjuk.

Ezután minden zöldségfélét külön-külön sóval, borssal, az aprított snidlinggel, petrezselyemmel fűszerezzük, és meglocsoljuk az olívaolajjal. Lazán összeforgatjuk, és forró serpenyőben, közepes tűzön, a saját pácoló olajukkal pirosra sütjük.

A gomolya sajtszeleteket az aprított kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük, és a forró olívaolajon mind a két oldalukat szintén pirosra sütjük. Tálaláskor a sült zöldségeket, a sajtot ízlésesen tányérra rendezzük, és friss zöldfűszerekkel díszítjük. A gomolyához aktuális árat itt találnak.

Ha minden elkötelezettség nélkül, csak úgy szeretne böngészni sok-sok remek recept között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Nézzen körül, válassza ki a kedvére valót, és készítse el! És nézzen vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kakukkfüves gomolya sült zöldségekkel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.