Kecskesajt zöldfűszerkéregben sütve

A kecskesajt zöldfűszerkéregben sütve recept hozzávalói

80 dkg kecskesajt, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor kakukkfű, kevés olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 1,5 dl málnacet, 10 dkg friss málna, 20 dkg ruccola, zelleres só

Kecskesajt zöldfűszerkéregben sütve

Kecskesajt zöldfűszerkéregben sütve

A kecskesajt zöldfűszerkéregben sütve recept elkészítése

Egy igazi kis sajtos remekmű, ráadásul, a hűtős pihentetést nem számolva gyorsan el is készül. Próbálják ki!

A zöldfüveket nagyon apróra összevágjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, majd annyi olajat adunk hozzá, hogy végeredményként sűrű masszát kapjunk.

Nagyon fontos, hogy félkemény, sütnivaló kecskesajtot vegyünk. Felvágjuk szeletekre, beletesszük a zöldfűszerbe, majd 1-2 órára hűtőbe helyezzük. Sütés előtt elkészítjük a salátát. A kecskesajthoz aktuális árat itt találnak.

Megmossuk a ruccolát, a szárát leszedjük, és így egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a friss málnát, az ecetet, valamint nagyon kevés olajat.

Az előkészített sajtot zelleres sóval megszórjuk, majd hirtelen mindkét oldalát megsütjük. Forrón tálaljuk. Javasoljuk, hogy alakorbúzából készült friss kenyeret kínáljanak hozzá. Az alakor kenyérhez egy kis kedvcsinálót itt találnak.

Ha szeretnének még gyors, egyszerű, mégis különleges sajtos receptek között keresgélni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Válasszák ki a kedvükre való receptet, és készítsék is el. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kecskesajt zöldfűszerkéregben sütve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.