Pulykamellfilé parmezánnal

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykamell,
  • só,
  • oregano,
  • 3 dl olaj (olíva),
  • 4 db tojás,
  • 15 dkg parmezán sajt,
  • 5 dkg liszt,
  • 1 db paradicsom (konzerv),
  • 25 dkg rizs,

 

Pulykamellfilé parmezánnal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Pulykamellfilé parmezánnal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A húst közvetlenül a sütés előtt sózzuk, lisztbe, tojásba, reszelt primadonna sajtba mártjuk, s forró olajban megsütjük.

A spagettit forró lobogó sós vízben kifőzzük.

A paradicsommártáshoz először vajat hevítünk, frissen összevágott bazsalikomot szórunk bele, ráöntjük a frissen összevágott, leturmixolt paradicsomvelőt.

Tálalásnál a spagettire kerül rá a hús, mellé a paradicsom. Bazsalikommal megdíszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!
(20030424)

Borajánló: Egri Olaszrizling, Ostoros-Novaj



Comments are closed.