Ropogós csírával göngyölt sajtrolád

A ropogós csírával göngyölt sajtrolád recept hozzávalói

1 kis doboz gabonacsíra, fél kis pohárnyi natúr joghurt, 1 db nagyobb paradicsom, 1 kicsi fej lilahagyma, 1 kisebb csokor petrezselyem, 50 dkg trappista sajt, fél fejes saláta

Ropogós csírával göngyölt sajtrolád, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Ropogós csírával göngyölt sajtrolád, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A ropogós csírával göngyölt sajtrolád elkészítése

 

Bár elsőre úgy tűnhet, a búzacsíra, vagy gabonacsíra az elsődleges különlegesség - nos nem csak az. Miért is? Nézzék meg!

A gabonacsírát keverőtálba szórjuk, majd hozzáadjuk a natúr joghurtot, a kimagozott paradicsom kockákra vágott húsát, az aprított lilahagymát, és a petrezselymet. Lazán összekeverjük. Búzacsírához aktuális árat itt találnak.

A trappista sajtot kisebb darabokra vágjuk, tésztaszűrőbe tesszük, és forrásban lévő vízbe mártjuk. Ha a sajt teljesen megolvadt, szűrőstül kiemeljük, jól lecsepegtetjük, és vizes asztalra borítva egyneművé gyúrjuk.

Ezután 3-4 mm vastag négyszögletes formájúra nyújtjuk, és egyenletesen elosztjuk rajta az ízesített gabonacsírát. Végül szorosan felgöngyöljük, folpackba csavarjuk, és 3-4 órára hűtőbe téve jól lehűtjük.

Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, salátalevéllel bélelt tányérra fektetjük, és friss petrezselyemmel díszítjük.

 

Ha szeretne még válogatni sajtos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti.

 

Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Ropogós csírával göngyölt sajtrolád
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.