A ropogós csírával göngyölt sajtrolád hozzávalói
1 kis doboz gabonacsíra, fél kis pohárnyi natúr joghurt, 1 db nagyobb paradicsom, 1 kicsi fej lilahagyma, 1 kisebb csokor petrezselyem, 50 dkg trappista sajt, fél fejes saláta

Ropogós csírával göngyölt sajtrolád, a kép illusztráció, forrás: Pixabay
A ropogós csírával göngyölt sajtrolád elkészítése
Bár elsőre úgy tűnhet, a búzacsíra, vagy gabonacsíra az elsődleges különlegesség - nos nem csak az. Miért is? Nézzék meg!
A gabonacsírát keverőtálba szórjuk, majd hozzáadjuk a natúr joghurtot, a kimagozott paradicsom kockákra vágott húsát, az aprított lilahagymát, és a petrezselymet. Lazán összekeverjük. Búzacsírához aktuális árat itt találnak.
A trappista sajtot kisebb darabokra vágjuk, tésztaszűrőbe tesszük, és forrásban lévő vízbe mártjuk. Ha a sajt teljesen megolvadt, szűrőstül kiemeljük, jól lecsepegtetjük, és vizes asztalra borítva egyneművé gyúrjuk.
Ezután 3-4 mm vastag négyszögletes formájúra nyújtjuk, és egyenletesen elosztjuk rajta az ízesített gabonacsírát. Végül szorosan felgöngyöljük, folpackba csavarjuk, és 3-4 órára hűtőbe téve jól lehűtjük.
Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, salátalevéllel bélelt tányérra fektetjük, és friss petrezselyemmel díszítjük.
Ha szeretne még válogatni sajtos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Reméljük tetszett ez a recept is, várjuk vissza holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!
