Rozmaringos, kakukkfüves gomolya

Hozzávalók, rozmaringos, kakukkfüves gomolya

1 db közepes cukkini
2 db piros húsú paprika
8 fej közepes csiperke gomba
1 nagyobb fej lilahagyma
20 centi póréhagyma

őrölt bors
1 csokor snidling
1 csokor petrezselyem
1 dl olívaolaj
4 szelet ujjnyi vastag füstölt gomolya sajt
4 szál friss kakukkfű
2 szál friss rozmaring
2 evőkanál olívaolaj

 

Rozmaringos, kakukkfüves gomolya, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Rozmaringos, kakukkfüves gomolya, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A rozmaringos, kakukkfüves gomolya recept elkészítése

 

A megmosott cukkinit felkarikázzuk, a piros húsú paprikát háromszögekre daraboljuk, a csiperkét elfelezzük, a hámozott lilahagymát szeletekre vágjuk, a pórét elfelezzük, majd srégen kettévágjuk.

Ezután minden zöldségfélét külön-külön sóval, borssal, az aprított snidlinggel, petrezselyemmel fűszerezzük, és meglocsoljuk az olívaolajjal. Lazán összeforgatjuk, és forró serpenyőben, közepes tűzön, a saját pácoló olajukkal pirosra sütjük.

A gomolya sajtszeleteket aprított kakukkfűvel és rozmaringgal fűszerezzük, a forró olívaolajon pedig mind a két oldalukat szintén pirosra sütjük. A gomolyához tájékoztató árat itt találnak. Tálaláskor a sült zöldségeket, a sajtot ízlésesen tányérra rendezzük, és friss zöldfűszerekkel díszítjük.

Ajánlunk egy másik sajtos receptet, itt!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rozmaringos, kakukkfüves gomolya
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.