Sajtos szalvétagombóc

A sajtos szalvétagombóc recept hozzávalói

3 db zsemle, 4 dl tej, 3 db tojás, 5 dkg vaj, só, csipetnyi szerecsendió, vaj, víz, 10 dkg sajt

Sajtos szalvétagombóc, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Sajtos szalvétagombóc, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A sajtos szalvétagombóc recept elkészítése

 

Akár önmagában, akár egy remek köretként húsok mellé, a döntés Önöké, sokféleképp felhasználható receptet adunk ma. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon. A döntés a felhasználásról az Önöké!

Három szikkadt zsemlét kockákra vágunk, és négy deci tejjel leöntve megpuhulni hagyjuk. Ezután beleütünk három tojást, hozzáadunk öt deka vajat vagy margarint, megsózzuk, és az egészet habosra keverjük, hogy teljesen sima legyen. Turmixgépben is pépesíthetjük. Aki szereti, csipetnyi reszelt szerecsendióval is fűszerezheti.

Egy tiszta ruhát bezsírozunk vagy bevajazunk, és a tésztát henger alakúra formázva, belecsomagoljuk, lazán átkötjük. Lobogó forró sós vízbe fektetjük, és egy fél óráig főzzük. Ezután alaposan lecsepegtetjük, a kendőből kibontva forró tálra fektetjük, és öt deka vajjal megöntözzük, tíz deka reszelt sajttal megszórjuk.

Csak frissen jó! Egy nagy tál friss salátával kínáljuk.

 

Itt egy remek húsos receptet találnak!

 

Ha körülnéznének még húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.