Sajtos szalvétagombóc

Hozzávalók, sajtos szalvétagombóc

3 db zsemle
4 dl tej
3 db tojás
5 dkg vaj

csipetnyi szerecsendió
vaj
víz
10 dkg sajt

 

Sajtos szalvétagombóc, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Sajtos szalvétagombóc, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A sajtos szalvétagombóc recept elkészítése

 

Három szikkadt zsemlét kockákra vágunk, és négy deci tejjel leöntve megpuhulni hagyjuk. Ezután beleütünk három tojást, hozzáadunk öt deka vajat vagy margarint, megsózzuk, és az egészet habosra keverjük, hogy teljesen sima legyen. Turmixgépben is pépesíthetjük. Aki szereti, csipetnyi reszelt szerecsendióval is fűszerezheti.

Egy tiszta ruhát bezsírozunk vagy bevajazunk, és a tésztát henger alakúra formázva, belecsomagoljuk, lazán átkötjük. Lobogó forró sós vízbe fektetjük, és egy fél óráig főzzük. Ezután alaposan lecsepegtetjük, a kendőből kibontva forró tálra fektetjük, és öt deka vajjal megöntözzük, tíz deka reszelt sajttal megszórjuk.

Csak frissen jó! Egy nagy tál friss salátával kínáljuk.

Itt egy remek húsos receptet találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sajtos szalvétagombóc
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.