Sajtos, zöldséges nyársak

A sajtos, zöldséges nyársak recept hozzávalói

2 szál roppanósra főzött sárgarépa, 4 db kicsi cukkini, 36 db koktélparadicsom, 36 db héjában főtt parázsburgonya, 30 dkg gomolya sajt, 12 szál fás szárú rozmaring, só, frissen őrölt bors, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj

Sajtos, zöldséges nyársak

Sajtos, zöldséges nyársak

 

A sajtos, zöldséges nyársak recept elkészítése

 

Jó időben, rossz időben nyárs. Jó időben azért, mert a jó levegőn sütésnél kevés jobb élmény akad, rossz időben pedig azért, mert felidézi ezeket az emlékeket. Lényeg, hogy otthon, a konyhában is elkészíthető ez a remek nyárs, és persze a szabadban is. Nézzék meg, és készítsék el így!

Azzal kezdünk most, hogy a roppanósra főtt sárgarépát, a megmosott cukkinit fél centi vastag karikákra szeleteljük, a koktélparadicsomot megmossuk, a héjában főtt parázsburgonyát meghámozzuk, a gomolya sajtot laposabb kockákra daraboljuk. A gomolyához aktuális árat itt találnak.

Ezután a rozmaring ágak alsó leveleit a kezünkkel lehúzzuk, a szárvéget srégen elvágjuk, a felső csúcsát meghagyjuk.

Az előkészített zöldségeket, sajtot váltakozva a rozmaring nyársakra húzzuk, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk 2 kiskanál aprított rozmaringgal, és meglocsoljuk a zúzott fokhagymával összekevert olívaolajjal.

Végül forró serpenyőben saját olajával, magas tűzön pirosra sütjük. Ha elkészültek, forrón tálaljuk.

 

Ha már nyárs, van persze húsos verziónk is, itt található. Ha úgy adódik, készítsék el ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.