Sült somogyi kecskesajt, málnaecetes ruccola salátával

Hozzávalók

  • 80 dkg kecskesajt,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • zelleres só,
  • 1 csokor kakukkfű,
  • kevés olívaolaj,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1,5 dl málnaecet,
  • 1 dkg friss málna,
  • 20 dkg ruccola

 

Sült somogyi kecskesajt, málnaecetes ruccola salátával

Sült somogyi kecskesajt, málnaecetes ruccola salátával

 

A zöldfüveket nagyon apróra összevágjuk, hozzátesszük a zúzott fokhagymát és annyi olajat adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk.

A sajtot, fontos, hogy félkemény sütni való kecskesajtot vegyünk, felvágjuk szeletekre, beletesszük a zöldfűszerbe és 1-2 órára, a hűtőbe helyezzük.

Sütés előtt elkészítjük a salátát.

Megmossuk a rucolát, szárát leszedjük, egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a friss málnát, az ecetet és nagyon kevés olajat.

Zelleres sóval megszórjuk a sajtot és hirtelen mind két oldalát, megsütjük.

Forrón tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánunk

Cím
recipe image
Recept neve
Sült somogyi kecskesajt, málnaecetes ruccola salátával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.