Szőlőlevélben sült lágy kecskesajt

Hozzávalók, szőlőlevélben sült lágy kecskesajt

4 db nagyobb sós vízben elrakott szőlőlevél, lehet kapni üvegben is
20 dkg natúr kecskesajt
1 csokor snidling
2 evőkanál durvára darált dió

bors
kevés olívaolaj

 

Szőlőlevélben sült lágy kecskesajt

Szőlőlevélben sült lágy kecskesajt

 

A szőlőlevélben sült lágy kecskesajt recept elkészítése

 

Kiváló recept hús nélkül, mert a húson túl is van élet és étel:). A kecskesajt igazán karakteres alapanyag, és remekül passzol hozzá a dió. Nézzék meg, készítsék el!

A szőlőleveleket folyó vízben mossuk le, majd csepegtessük le és itassuk le a vizet róla. Vágjuk négybe a sajtot, és rakjuk a szőlőlevél közepébe. Keverjük össze az apróra vágott snidlinget, a dióval, a borssal és az olívaolajjal. Tegyük a sűrű egyveleget a sajtra. Egy csipet só jön. A kecskesajthoz aktuális árat itt találnak. A Mit főzzünk ma? recepttárában másfajta kecskesajtos recepteket itt talál.

Csavarjuk fel a szőlőleveleket, mintha a töltött káposzta tölteléket készítenénk. Ügyelve arra, hogy a szőlőlevél fedje be a sajtot. Kenjük meg a külsejét is olívaolajjal, és mehet a sütőre. A grillsütőn kb. 3-4 perc múlva  a sajt elolvad a szőlőlevelekben, ekkor lehet fogyasztani. Finom fehérbort adhatunk hozzá, mondjuk egy remek chardonnay-t.

Ha minden elkötelezettség nélkül, csak úgy szeretne böngészni sok-sok remek recept között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Nézzen körül, válassza ki a kedvére valót, és készítse el! És nézzen vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szőlőlevélben sült lágy kecskesajt
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.