Töltött pulykamell mézes dióval

A töltött pulykamell mézes dióval recept hozzávalói

60 dkg pulykamell, 15 dkg camembert sajt, 2 db nagyobb alma, 30 dkg burgonya, 10 dkg dió, 2 dl tejszín, 2 evőkanál méz, 1 dl fehérbor, só

Töltött pulykamell mézes dióval

Töltött pulykamell mézes dióval

 

A töltött pulykamell mézes dióval recept elkészítése

 

Néha kicsit háttérbe szorul a pulyka, pedig remek hús, ráadásul igen sokrétűen felhasználható. Például sajtos töltésre is kiválóan alkalmas. Be is bizonyítjuk. Plusz ugye a diós megoldás. Nem lehet rá nemet mondani - gondoljuk mi. Nézzék meg, mondjanak rá igent!

A pulykamellfiléből 4 egyforma szeletet vágunk, majd kiklopfoljuk. Megtöltjük a camembert sajttal, utána megsózzuk, és így szépen felgöngyöljük. Fóliába csavarjuk, majd serpenyőben megsütjük. A pulykamellfiléhez aktuális árat itt találnak, a camemberthez pedig itt.

A burgonyát megfőzzük, majd az almával együtt egy másik serpenyőben megsütjük. Ezután egy forralóban mézet hevítünk. A diót beleszórjuk, felöntjük borral, tejszínnel, majd visszaforraljuk mártássűrűségűre.

Töltött pulykamell mézes dióval, a dió és a méz találkozása a serpenyőben

Töltött pulykamell mézes dióval, a dió és a méz találkozása a serpenyőben

El is készültünk, a töltött pulykamellet az almával, a burgonyával és a dióval együtt tálaljuk.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Töltött pulykamell mézes dióval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.