Babos burgonyasaláta juhsajttal

 

Hozzávalók

80 dkg főtt újburgonya, 50 dkg ceruzabab, 8 dkg hagyma, 2-3 fokhagymagerezd, 2 dkg tökmag, 3 dl zöldségalaplé, 2 evőkanál fehérborecet, 1 evőkanál mustár, só, fehérbors, 4 szelet juhsajt, 4 db tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg liszt, 2 dl olívaolaj, 1 csomag petrezselyemzöld

 

Babos burgonyasaláta juhsajttal

Babos burgonyasaláta juhsajttal

 

A babos burgonyasaláta juhsajttal recept elkészítése

 

A burgonyát vékony szeletekre vágjuk, a babot 1 cm nagyságúra szeleteljük, sós vízben 7-8 percig főzzük. Leszűrjük, leszárítjuk és hozzáadjuk a burgonyához.

A hagymát tisztítjuk, kockára vágjuk, a fokhagymát finomra. A tökmagot durvára aprítjuk, olaj nélkül megpirítjuk. A zöldségalaplét a fehérborecettel és mustárral simára keverjük, sózzuk, borsozzuk.

A hagymát a fokhagymával felfőzzük. Ezt a forró fűszeres lét hozzáadjuk a babos burgonyához, és óvatosan összekeverjük. 30-40 percig állni hagyjuk. A juhsajtot daraboljuk, szokásos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bundázzuk, forró olajban aranysárgára sütjük.

A petrezselyemzöldet a maradék olívaolajban megfuttatjuk, majd ráöntjük a kitálalt babos burgonyára, legvégén a tökmaggal meghintjük.

Egy másik juhsajtos receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Babos burgonyasaláta juhsajttal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.