Cézársaláta

Hozzávalók, cézársaláta

  • 30 dkg csirkemell
  • 2 db tojás (sárgája)
  • 3 dl olaj, 1 db citrom
  • 1 teáskanál mustár
  • 10 szem paradicsom (koktél)
  • 2 szelet kenyér
  • olaj (olíva)
  • 1 nagyobb fej jégsaláta
  • worcestershire-szósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg sajt (parmezán)
  • 1 dkg porcukor
  • 2 dkg szardella

 

Cézársaláta

Cézársaláta

 

A cézársaláta elkészítése

 

A cézársalátának sokféle elkészítési módja van, a műsorban a stáb kedvencét készítettük el.

Az öntetettel kezdünk! A tojássárgáját a mustárral elkeverjük, és habverővel állandó kevergetés mellett vékony sugárban az olajat is hozzákeverjük. A cukrot és a citromlevet is hozzáadjuk.

A fokhagymát összevágjuk a szardellát szétpasszírozzuk, és ezek is belekerülnek. A szardellát cutterben vagy turmixgépben a legjobb apróra vágni.

A kenyeret felkockázzuk, és serpenyőben megpirítjuk. Kevés olívaolajat teszünk hozzá, valamint egy kevés durva borsot.

Közben egy másik serpenyőben a besózott csirkemellet szépen megsütjük, aztán felcsíkozzuk. A jégsalátát is felcsíkozzuk, és a keverőtálban a már elkészült öntettel összekeverjük.

A kotélparadicsomokat félbevágjuk, rászórjuk. Végül a csíkokra vágott csirkemellet is ráhelyezzük, majd parmezánt reszelünk rá.

Másfajta salátát is szívesen elkészítene? Kattintson ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Cézársaláta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.