Cipóban sült csülök, hagymasalátával

A cipóban sült csülök, hagymasalátával recept hozzávalói

25 dkg csülök, 50 dkg kenyérliszt, 3 dl víz, őrölt bors, só

A körethez:

15 dkg vöröshagyma, 5 dkg vörös lencse, 2 dl ízesített joghurtos öntet, ecet, cukor, ételízesítő, fokhagyma

Cipóban sült csülök, hagymasalátával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Cipóban sült csülök, hagymasalátával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A cipóban sült csülök, hagymasalátával recept elkészítése

 

Ismét egy trükkös megoldás, két recept egy receptben. A csülök külön is megér egy misét, de a saláta is. Nézzék meg, hogyan készül(nek), és készítsék el Önök is így otthon!

A liszt felét egy edénybe tesszük, és langyos vizet öntünk hozzá. Bekeverjük, összegyúrjuk. Jól összedolgozzuk, és 30 percet kelni hagyjuk. A tetejét kicsit lelisztezzük, majd konyharuhával letakarjuk. Célszerű edényünket langyos vízbe állítani, s abban hagyni a tésztát letakarva. Ha túlkel, le kell gyúrni, meg kell szellőztetni a tésztát.

A kenyértészta megkelve mintegy kétszeresére dagadt. A deszkánkat lelisztezzük, kivesszük a tésztát, átformáljuk, a közepében pedig nyitunk egy fészket. Ebbe beletesszük a hosszában kettévágott húst. Célszerű mindig vízbe mártani a húst és liszttel megszórni, így beletapad a kenyérbe.

Biztonság kedvéért adunk egy ártippet a csülökhöz. Csak a biztonság kedvéért:).

Meghúzzuk a kenyértésztát, beletesszük a csülköt és ráhajtjuk a tésztát. Ha ez megvan, gyors mozdulattal visszafordítjuk, s rátesszük a sütőlemezre. Letakarjuk, majd 40-45 percet kelni hagyjuk, utána 200-220 fokos sütőben 40-50 percig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne meleg sütőbe tegyük be, mert akkor kikérgesedik. Tálalás előtt kicsit pihentessük. Fűrészkéssel célszerű felvágni.

 

A hagymasaláta elkészítése

 

A salátához cukros-ecetes vizet készítünk, kevés sót teszünk hozzá. A forrásban lévő salátalébe karikára vágott hagymát teszünk, megvárjuk, hogy egyet forrjon, s hagyjuk benne kihűlni.

Ételízesítős vízben a vörös lencsét kifőzzük, és megszórjuk vele a hagymasaláta tetejét. Salátánkat meglocsolhatjuk paradicsomos ízesítésű joghurttal, így igazán finommá, pikánssá tehetjük. Díszíthetjük petrezselyemzölddel, kaporlevéllel, snidlinggel.

 

Itt találnak egy másfajta salátareceptet!

 

Egy másik cipós receptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Cipóban sült csülök, hagymasalátával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.