Extra húsos saláta

Az extra húsos saláta recept hozzávalói

50 dkg borjúkaraj vagy borjúszűz, 1 fej lilahagyma, 1 db kígyóuborka, 1 szál citromfű, 2 db újhagyma, 2 db lime, 1-2 evőkanál thai halszósz, 3 db chilipaprika, 1 dkg hagymacsíra, 1 szál koriander, 1 kanál dijoni mustár, só, 3 dkg szezámmag

Extra húsos saláta

Extra húsos saláta

 

Az extra húsos saláta recept elkészítése

 

Borjúhúsból készülő thai különlegesség, amely valóban elkészült a Mit főzzünk ma? műsorának adásideje alatt. Ez otthonra is vonatkozik, feltéve természetesen, hogy jól előkészültünk a főzéshez. A borjúhúshoz aktuális árat itt találnak. Amúgy adhattuk volna azt a címet is ennek a receptnek, hogy salátakülönlegesség thai módra rosé borjúból.

A borjúhúst kb. egy cm-es szeletekre vágjuk fel. Megsózzuk, és hirtelen kevés olajon roséra sütjük. Kivesszük a serpenyőből és egy papírtörlőn hagyjuk kihűlni. Amikor a hús kihűlt, vékony csíkokra vágjuk fel és beletesszük egy tálba.

Amíg a hús hűl, van elég időnk, hogy a zöldségeket is csíkokra vágjuk fel. Adjuk hozzá a húshoz a csíkozott uborkát, a hagymát, a citromfüvet, az újhagymát, a lime levét és a thai szószt. Keverjük el benne a mustárt és a tálalhatjuk is. Friss korianderrel szórjuk meg a tetejét.

Aki még fokozni akarja az ízeket, annak egy öntete ajánlunk a figyelmébe. Mustárt, halszószt, olívaolajat szezámmaggal összekeverünk. A szezámmagos öntet még jobban feldobja a salátát. Díszítjük chilipaprikával és petrezselyemzölddel.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Extra húsos saláta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.