Extra húsos saláta

Az extra húsos saláta recept hozzávalói

50 dkg borjúkaraj vagy borjúszűz, 1 fej lilahagyma, 1 db kígyóuborka, 1 szál citromfű, 2 db újhagyma, 2 db lime, 1-2 evőkanál thai halszósz, 3 db chilipaprika, 1 dkg hagymacsíra, 1 szál koriander, 1 kanál dijoni mustár, só, 3 dkg szezámmag

Extra húsos saláta

Extra húsos saláta

 

Az extra húsos saláta recept elkészítése

 

Borjúhúsból készülő thai különlegesség, amely valóban elkészült a Mit főzzünk ma? műsorának adásideje alatt. Ez otthonra is vonatkozik, feltéve természetesen, hogy jól előkészültünk a főzéshez.

A borjúhúshoz aktuális árat itt találnak.

Amúgy adhattuk volna azt a címet is ennek a receptnek, hogy salátakülönlegesség thai módra rosé borjúból.

A borjúhúst kb. egy cm-es szeletekre vágjuk fel. Megsózzuk, és hirtelen kevés olajon roséra sütjük. Kivesszük a serpenyőből, és egy papírtörlőn hagyjuk kihűlni. Amikor a hús kihűlt, vékony csíkokra felvágjuk, és beletesszük egy tálba.

Amíg a hús hűl, van elég időnk, hogy a zöldségeket is csíkokra vágjuk fel. Adjuk hozzá a húshoz a csíkozott uborkát, a hagymát, a citromfüvet, az újhagymát, a lime levét és a thai szószt. Keverjük el benne a mustárt, és tálalhatjuk is. Friss korianderrel szórjuk meg a tetejét.

Aki még fokozni akarja az ízeket, annak egy öntete ajánlunk a figyelmébe. Mustárt, halszószt, olívaolajat szezámmaggal összekeverünk. A szezámmagos öntet még jobban feldobja a salátát. Díszítjük chilipaprikával és petrezselyemzölddel.

NÉZZÉK MEG TOVÁBBI AJÁNLATAINKAT IS!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó sütést, főzést, és persze jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.