Fejessaláta vajmártásban

 

Hozzávalók

2-3 fej zöldsaláta
5 dkg vaj
1 csésze tejföl
2 db paradicsom

3-4 evőkanál morzsa
csipet bazsalikom

 

Fejessaláta vajmártásban

Fejessaláta vajmártásban

 

A fejessaláta vajmártásban recept elkészítése

 

Igyekszünk lefedni a konyhai alapanyagok minden szegmensét, sorra került tehát a fejessaláta is. Egy-két ötlet minden hozzávalónak jót tesz. Nagyon jót!

A zöld leveleitől megtisztított fejes salátát négy részre vágjuk, sós vízzel leforrázzuk, majd leszűrjük.

Egy edényt kivajazunk, 5 kanál tejfölt teszünk bele, aztán egy sor salátát és bazsalikommal megszórt paradicsomot, amelyet karikára vágtunk.

Tetejére tejfölt és több kis darab vajat teszünk, behintjük zsemlemorzsával és sütőben hevítjük addig, amíg a morzsa pirosodni kezd, majd így, melegen tálaljuk.

Egy másfajta salátát itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Fejessaláta vajmártásban
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.