Gazdasaláta sült oldalassal

Hozzávalók, gazdasaláta sült oldalassal

1 db jégsaláta
10 dkg csemege kukorica
10 dkg bab
1 dl ketchup
10 dkg sonka
10 dkg  paradicsom
5 dkg gomba
70 dkg oldalas
0,5 dl ketchup
2 dkg méz

kömény
2 dkg vöröshagyma

 

Gazdasaláta sült oldalassal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Gazdasaláta sült oldalassal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A gazdasaláta sült oldalassal recept elkészítése

 

Az oldalast pácoljuk le előre, méghozzá ketchupos, borsos, mézes pácban. A pácolt húsoknál figyeljünk arra, hogy csak a sütés előtt sózzuk meg, de ekkor tehetünk hozzá egy kis köményt is! Elősütjük, fóliával letakarjuk, és egy kis gombát is teszünk hozzá. Az oldalashoz aktuális árat itt találnak.

Közben felvágjuk a hagymát, lesózzuk, így egy kis levet fog ereszteni, jobb íze lesz tőle. A salátát szinte natúr hagyjuk, egy kevés balzsamecettel megszórjuk.

Egy tányérba tesszük a kukoricát, babot (ezeket konzervként is használhatjuk), ketchup, méz kerül hozzá, és természetesen ízlés szerint a fűszerek. Szépen ráhelyezzük a salátára, mellé tesszük az oldalast.

Ha megnéznének egy másfajta salátareceptet is, itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030318)

Cím
recipe image
Recept neve
Gazdasaláta sült oldalassal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.