Gombasaláta pirított napraforgómaggal, bevert tojással

Hozzávalók

  • 60 dlg gomba (róka),
  • 20 dkg újhagyma,
  • 10 dkg szalonna (füstölt),
  • 4-6 levél zsálya,
  • 2 evőkanál olaj,
  • só,
  • bors,
  • 6 evőkanál balzsamecet,
  • 5 dkg napraforgómag

A rókagombát megtisztítjuk, a vékony csíkokra vágott szalonnán megpirítjuk a karikára vágott újhagymát, rátesszük a gombát.

Egy kis érdekességként zsályával, és természetesen sóval, borssal, legvégül pedig balzsamecettel ízesítjük.

A napraforgómagot napraforgóolajon pirítjuk meg, tálaláskor a bevert tojás és a rókagomba tetején arányosan elosztjuk.

A bevert tojást készíthetjük így is: az egész borssal, babérlevéllel, sóval, ecettel ízesített forrásban levő vízbe beleeresztjük az egész tojásokat, amit előtte egyenként felütöttünk és üvegtálba tettünk.

Akkor kész, ha a fehérje kemény, a sárgája lágy.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.