Gombasaláta pirított napraforgómaggal, bevert tojással

Hozzávalók, gombasaláta pirított napraforgómaggal, bevert tojással

  • 60 dlg gomba (róka),
  • 20 dkg újhagyma,
  • 10 dkg szalonna (füstölt),
  • 4-6 levél zsálya,
  • 2 evőkanál olaj,
  • só,
  • bors,
  • 6 evőkanál balzsamecet,
  • 5 dkg napraforgómag

 

Gombasaláta pirított napraforgómaggal, bevert tojással, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Gombasaláta pirított napraforgómaggal, bevert tojással, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A gombasaláta pirított napraforgómaggal, bevert tojással recept elkészítése

 

A rókagombát megtisztítjuk, a vékony csíkokra vágott szalonnán megpirítjuk a karikára vágott újhagymát, rátesszük a gombát. Egy kis érdekességként zsályával, és természetesen sóval, borssal, legvégül pedig balzsamecettel ízesítjük. A rókagombához aktuális árat itt találnak.

A napraforgómagot napraforgóolajon pirítjuk meg, tálaláskor a bevert tojás és a rókagomba tetején arányosan elosztjuk.

A bevert tojást készíthetjük így is: az egész borssal, babérlevéllel, sóval, ecettel ízesített forrásban levő vízbe beleeresztjük az egész tojásokat, amit előtte egyenként felütöttünk és üvegtálba tettünk.

Akkor kész, ha a fehérje kemény, a sárgája lágy.

A bevert tojáshoz itt találnak egy másik receptet!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
Recept neve
Gombasaláta pirított napraforgómaggal, bevert tojással
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.