Hideg csirkés saláta

Hozzávalók, hideg csirkés saláta

60 dkg csirkemellfilé

őrölt bors
1 közepes fej vöröshagyma
0,5 dl olívaolaj
2 db érett, de keményebb húsú mangó
1 db nagyobb érett, de kemény húsú papaya
0,6 dl mogyoróolaj
0,5 dl fehér pezsgőecet
1 dl hideg fekete tea
1 kis csokor friss citromfű

 

Hideg csirkés saláta, a kép illusztrációs, forrás: Pixabay

Hideg csirkés saláta, a kép illusztrációs, forrás: Pixabay

 

A hideg csirkés saláta elkészítése

 

A csirkemellet 2 x 2 centis kockákra vágjuk fel. Sóval, borssal, aprított vöröshagymával ízesítjük, összekeverjük. Forró olívaolajon pirosra sütjük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.

A mangókat vékonyan meghámozzuk, a húsát levágjuk a magról, és szintén 2 x 2 cm-s kockákra vájuk fel. A papaját is vékonyan hámozzuk meg, félbevágjuk, evőkanállal kimagozzuk, és felkockázzuk. Most a kihűlt csirkemellet, a mangót, a papaját salátás tálba szórjuk, és elkészítjük az öntetet.

A mogyoróolajat a pezsgőecettel, a fekete teával elkeverjük, majd beleszórjuk az aprított citromfüvet. Az öntetet a salátára öntjük. Ezután lazán összekeverjük, és lefedve 30 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Tálaláskor a hideg csirkesalátát tálkákba szedjük, és friss citromfűvel díszítjük.

Egy másik remek salátát itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Hideg csirkés saláta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.