Hozzávalók, hideg csirkés saláta
60 dkg csirkemellfilé
só
őrölt bors
1 közepes fej vöröshagyma
0,5 dl olívaolaj
2 db érett, de keményebb húsú mangó
1 db nagyobb érett, de kemény húsú papaya
0,6 dl mogyoróolaj
0,5 dl fehér pezsgőecet
1 dl hideg fekete tea
1 kis csokor friss citromfű

Hideg csirkés saláta, a kép illusztrációs, forrás: Pixabay
A hideg csirkés saláta elkészítése
A csirkemellet 2 x 2 centis kockákra vágjuk fel. Sóval, borssal, aprított vöröshagymával ízesítjük, összekeverjük. Forró olívaolajon pirosra sütjük. A csirkemellhez aktuális árat itt találnak.
A mangókat vékonyan meghámozzuk, a húsát levágjuk a magról, és szintén 2 x 2 cm-s kockákra vájuk fel. A papaját is vékonyan hámozzuk meg, félbevágjuk, evőkanállal kimagozzuk, és felkockázzuk. Most a kihűlt csirkemellet, a mangót, a papaját salátás tálba szórjuk, és elkészítjük az öntetet.
A mogyoróolajat a pezsgőecettel, a fekete teával elkeverjük, majd beleszórjuk az aprított citromfüvet. Az öntetet a salátára öntjük. Ezután lazán összekeverjük, és lefedve 30 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláskor a hideg csirkesalátát tálkákba szedjük, és friss citromfűvel díszítjük.
Egy másik remek salátát itt találnak!
Jó étvágyat kívánunk!
