Kagylós saláta

A kagylós saláta recept hozzávalói

40 dkg fekete kagylóbél, 1 gerezd fokhagyma, 1 db narancs, 1 db lime, fehérborecet, só, 40 dkg saláta-mix, olívaolaj, 6 dkg parmezánsajt, 10 dkg koktélparadicsom, 2 szelet kenyér

Kagylós saláta

Kagylós saláta

 

A kagylós saláta recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul ismét, ezúttal a kagyló kerül terítékre. Könnyed nyáresti hangulatot idéz, de ez nem azt jelenti, hogy ne készíthetnék bármikor. Tegyenek is így!

A fekete kagylóbelet leforrázzuk sós vízzel. Egy edényben hagyjuk kihűlni. Amikor ez megtörtént, akkor a lime héját ráreszeljük, és a narancs levével meglocsoljuk. A fehérborecettel meglocsoljuk, és olívaolajat is adunk hozzá. A héjas feketekagylóhoz aktuális árat itt találnak.

A kenyér héját levágjuk, és a belsejéből egyforma kenyérkockákat vágunk belőle. Egy serpenyőben elkezdjük szárítani. Reszelt fokhagymát adunk hozzá, és egy kis olívaolajat. Kicsit pirítjuk, majd félretesszük.

A salátát keverőtálba helyezzük, és hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, a kagylót olajostul, és a pirított kenyeret. Az egészet jól összeforgatjuk és reszelt parmezánnal megszórjuk.

Ha ügyesek voltak, Önöknél is így fest ez a remek saláta:

Kagylós saláta egy kicsit máshonnan nézve

Kagylós saláta egy kicsit máshonnan nézve

 

Itt pedig egy másik kagylós receptet találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el! És persze ne feledjék, a videótár is folyamatosan bővül, videóval együtt sütni-főzni pedig remek mulatság, ráadásul biztosra megy, aki használja!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kagylós saláta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.