Kagylós saláta

Hozzávalók, kagylós saláta

1 gerezd fokhagyma
1 db narancs
1 db lime
fehérborecet

40 dkg salátamix
olívaolaj
6 dkg parmezán sajt
10 dkg koktélparadicsom
2 szelet kenyér
1,5 kg korall karfiol

 

 Kagylós saláta

Kagylós saláta

 

A kagylós saláta elkészítése

 

A fekete kagylóbelet leforrázzuk sós vízzel. Egy edényben hagyjuk kihűlni. Amikor ez megtörtént, akkor a lime héját ráreszeljük, és a narancs levével meglocsoljuk. A fehérborecettel meglocsoljuk, és olívaolajat is adunk hozzá. A héjas feketekagylóhoz aktuális árat itt találnak.

A kenyér héját levágjuk, és a belsejéből egyforma kenyérkockákat vágunk belőle. Egy serpenyőben elkezdjük szárítani. Reszelt fokhagymát adunk hozzá, és egy kis olívaolajat. Kicsit pirítjuk, majd félretesszük.

A salátát keverőtálba helyezzük, és hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, a kagylót olajostul, és a pirított kenyeret. Az egészet jól összeforgatjuk és reszelt parmezánnal megszórjuk.

Édességre gondolt? Kattintson ide, nézzen körül! Húsételek között szeretne böngészni, csirkemell, pulykacomb, marha hátszín, sertéscomb? Nem probléma, széles a választék, nézzen körül itt! vagy talán egy jó leves? Itt lehet válogatni!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kagylós saláta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.