Kagylós saláta

Hozzávalók

1 gerezd fokhagyma, 1 db narancs, 1 db lime, bor (fehér), ecet, só, 40 dkg salátamix, olaj (olíva), 6 dkg sajt (parmezán), 10 dkg paradicsom (koktél), 2 szelet kenyér, 1,5 kg karfiol (korall)

 

 Kagylós saláta

Kagylós saláta

 

A fekete kagylóbelet leforrázzuk sós vízzel. Egy edényben hagyjuk kihűlni.

Amikor ez megtörtént, akkor a lime héját ráreszeljük, és a narancs levével meglocsoljuk.

A fehérborecettel meglocsoljuk, és olívaolajat is adunk hozzá.

A kenyér héját levágjuk, és a belsejéből egyforma kenyérkockákat vágunk belőle.

Egy serpenyőben elkezdjük szárítani. Reszelt fokhagymát adunk hozzá és egy kis olívaolajat.

Kicsit pirítjuk, majd félretesszük.

A salátát keverőtálba helyezzük, és hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, a kagylót olajostul, és a pirított kenyeret.

Az egészet jól összeforgatjuk és reszelt parmezánnal megszórjuk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kagylós saláta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.