Kapros, tökmagos, szerecsendiós saláta

Hozzávalók, kapros, tökmagos, szerecsendiós saláta

1 db piros, 1 db sárga paprika
1 csomag kapor
3 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál mustár
1 evőkanál méz

bors
1 dl olívaolaj
8 dkg tökmag
2 tojás
1 és fél dl tej
szerecsendió
40 dkg fehérkenyér
2 fejes saláta

 

Kapros, tökmagos, szerecsendiós saláta

Kapros, tökmagos, szerecsendiós saláta

 

A kapros, tökmagos, szerecsendiós saláta recept elkészítése

 

A paprikát tisztítjuk, magozzuk, és vékony kockára vágjuk a kaporral együtt. Az ecetet mustárral, mézzel, sóval, borssal, olajjal összekeverjük. Hozzátesszük a kapros paprikához.

A tökmagot durvára vágjuk, a tojást összekeverjük a tejjel, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval. A kenyeret kb. 2 cm vastag hasábokra szeljük. A fejes salátát tisztítjuk, leveleire tépjük.

A kenyérszeleteket először tojásba, majd a durvára vágott tökmagba forgatjuk. Forró olajban megsütjük, leszárítjuk.

A salátaleveleket sózzuk, borsozzuk. A fűszeres vinaigrette felét a salátára öntjük. Erre  tálaljuk a kenyeret, és megöntözzük az öntet másik felével.

Egy más karakterű saláta receptjét itt találják!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Kapros, tökmagos, szerecsendiós saláta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.