Különleges gombasaláta

 

Hozzávalók

60 dkg rókagomba
20 dkg újhagyma
10 dkg füstöltszalonna
4-6 levél zsálya
2 ek. napraforgóolaj
só, bors
6 ek. balzsamecet
5 dkg napraforgómag

 

Különleges gombasaláta

Különleges gombasaláta

 

A különleges gombasaláta elkészítése

 

A rókagomba is a nagy kedvenceim közé tartozik, talán Önök is értik, hogy miért, szerintem különlegesen finom gombafajta, és emellett igen tápláló is.

A rókagombát megtisztítjuk, a vékony csíkokra vágott szalonnán megpirítjuk a karikára vágott újhagymát, rátesszük a gombát, és egy kis érdekességként zsályával, és természetesen sóval, borssal, legvégül pedig balzsamecettel ízesítjük.

A napraforgómagot napraforgóolajon pirítjuk meg, tálaláskor a bevert tojás és a rókagomba tetején arányosan elosztjuk.

A bevert tojást készíthetjük így is: az egészborssal, babérlevéllel, sóval, ecettel ízesített forrásban levő vízbe beleeresztjük az egész tojásokat, amit előtte egyenként felütöttünk és üvegtálba tettünk. Akkor kész, ha a fehérje kemény, a sárgája lágy.

Egy kicsit más karakterű gombás receptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Különleges gombasaláta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.