Lilahagymás saláta

Hozzávalók

50-60 dkg lilahagyma, 1-1,5 dl ecet, 15 dkg cukor, 2-3 kávéskanál só, 1 teáskanál kömény, 2-3 db babérlevél

Lilahagymás saláta

Lilahagymás saláta

 

Intenzív salátaecetet keverünk, amibe beletesszük az egész köményt és a babérlevelet. Feltesszük főzni.

Közben megtisztítjuk a hagymát, megmossuk, karikára vágjuk. A forrásban lévő salátalébe öntjük, pár percig forraljuk, majd a főzőlében hagyjuk kihűlni.

Tálaláskor tépkedett salátalevelekre halmozzuk, kevés lével, díszítjük petrezselyemmel.

Kedvet kaptak esetleg még egy jó salátához?

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Lilahagymás saláta
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.