Lilahagymás saláta

Hozzávalók, lilahagymás saláta

50-60 dkg lilahagyma
1-1,5 dl ecet
15 dkg cukor
2-3 kávéskanál só
1 teáskanál kömény
2-3 db babérlevél

 

Lilahagymás saláta

Lilahagymás saláta

 

A lilahagymás saláta elkészítése

 

Intenzív salátaecetet keverünk, amibe beletesszük az egész köményt és a babérlevelet. Feltesszük főzni. A lilahagymához aktuális árat itt találnak. Nem túl vészes:).

Közben megtisztítjuk a hagymát, megmossuk, karikára vágjuk. A forrásban lévő salátalébe öntjük, pár percig forraljuk, majd a főzőlében hagyjuk kihűlni.

Tálaláskor tépkedett salátalevelekre halmozzuk, kevés lével, díszítjük petrezselyemmel.

Kedvet kaptak esetleg még egy jó salátához?

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Lilahagymás saláta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.