Lilahagymás saláta

Hozzávalók

  • 50-60 dkg lilahagyma,
  • 1-1,5 dl ecet,
  • 15 dkg cukor,
  • 2-3 kávéskanál só,
  • 1 teáskanál kömény,
  • 2-3 db babérlevél

Lilahagymás saláta

 

Intenzív salátaecetet keverünk, amibe beletesszük az egész köményt és a babérlevelet. Feltesszük főzni.

Közben megtisztítjuk a hagymát, megmossuk, karikára vágjuk.

A forrrásban lévő salátalébe öntjük, pár percig forraljuk, majd a főzőlében hagyjuk kihűlni.

Tálaláskor tépkedett salátalevelekre halmozzuk, kevés lével, díszítjük petrezselyemmel.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Lilahagymás saláta
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.