A majonézes brokkolisaláta sonkával recept hozzávalói
1 kg tisztított brokkoli
1,5 l zöldségleves
8 vékony szelet húsos füstölt sonka
2 evőkanál olaj
Az öntethez:
2 dl majonéz
1 dl tejföl
só
frissen őrölt bors
1 evőkanál mustár
1 db citrom
kevés porcukor
1 csokor snidling
Majonézes brokkolisaláta sonkával
A majonézes brokkolisaláta sonkával recept elkészítése
Brokkolisaláta egyszerűen, természetesen egy-két aprósággal feldobva. Ahogyan azt a Mit főzzünk ma? konyhájában már megszokhatták!
A tisztított brokkolit kisebb rózsáira szedjük, jól megmossuk, majd a forró zöldséglevesben roppanósra főzzük, leszűrjük, és kihűtjük. A füstölt sonkaszeleteket sütőpapírral bélelt olajozott tepsibe fektetjük, és 140 fokos sütőben ropogósra sütjük. A brokkolihoz aktuális árat itt találnak.
Az öntethez a majonézt a tejföllel simára keverjük, és sóval, borssal, a mustárral, a citrom kicsavart levével, kevés porcukorral, az aprított snidlinggel pikánsra ízesítjük. Ezután hűtőben mindent lehűtünk, majd tálaláskor a salátás tányérra halmozott brokkolit meglocsoljuk a majonézes öntettel, és megtűzdeljük a ropogós sonkaszeletekkel.
Egy másik salátareceptet itt találnak. Ha sok-sok salátarecept közül szeretnének válogatni, akkor kattintsanak ide!
Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!
Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!
Jó étvágyat kívánunk!