Majonézes brokkolisaláta sonkával

Hozzávalók, majonézes brokkolisaláta sonkával

1 kg tisztított brokkoli
1,5 l zöldségleves
8 vékony szelet húsos füstölt sonka
2 evőkanál olaj

Az öntethez:

2 dl majonéz
1 dl tejföl

frissen őrölt bors
1 evőkanál mustár
0,5 citrom
kevés porcukor
1 csokor snidling

 

Majonézes brokkolisaláta sonkával

Majonézes brokkolisaláta sonkával

 

A majonézes brokkolisaláta sonkával recept elkészítése

 

Brokkolisaláta egyszerűen, természetesen egy-két aprósággal feldobva. Ahogyan azt a Mit főzzünk ma? konyhájában már megszokhatták!

A tisztított brokkolit kisebb rózsáira szedjük, jól megmossuk, majd a forró zöldséglevesben roppanósra főzzük, leszűrjük, és kihűtjük. A füstölt sonkaszeleteket sütőpapírral bélelt olajozott tepsibe fektetjük, és 140 fokos sütőben ropogósra sütjük.

Az öntethez a majonézt a tejföllel simára keverjük, és sóval, borssal, a mustárral, a citrom kicsavart levével, kevés porcukorral, az aprított snidlinggel pikánsra ízesítjük. Ezután hűtőben mindent lehűtünk, majd tálaláskor a salátás tányérra halmozott brokkolit meglocsoljuk a majonézes öntettel, és megtűzdeljük a ropogós sonkaszeletekkel.

Egy másik salátareceptet itt találnak. Ha sok-sok salátarecept közül szeretnének válogatni, akkor kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Majonézes brokkolisaláta sonkával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.