Narancsos csirkesaláta

Hozzávalók, narancsos csirkesaláta

fél fej tölgylevél saláta
fél fej fejes saláta
1 db kicsi kígyóuborka
25 dkg füstölt-főtt csirkesonka
6 db narancs
1,5 dl olívaolaj

frissen őrölt bors
1 csokor francia petrezselyem

 

Narancsos csirkesaláta

Narancsos csirkesaláta

 

A narancsos csirkesaláta elkészítése

 

A tölgylevél salátát, a fejes salátát leveleire szedjük, alaposan megmossuk, és jól lecsepegtetjük. A kígyóuborkát, a csirkesonkát, 1 narancs héját vékony csíkokra daraboljuk, majd 3 narancsot meghámozunk, cikkekre vágjuk, a másik 3 narancsnak kicsavarjuk a levét. A tölgylevél salátához aktuális árat itt találnak.

Ezután a salátákat kisebb laskákra tépkedjük, majd tálba tesszük, hozzáadjuk az uborkát, a csirkemellet, és a narancscikkeket. Lazán összeforgatjuk, majd az öntethez a narancslevet keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk az olívaolajat, és sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük. Tálaláskor a kevert salátát tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a narancsos öntettel, és friss petrezselyemmel díszítjük.

Egy másik salátareceptet itt találnak. Ha sok-sok salátarecept közül szeretnének válogatni, akkor kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Narancsos csirkesaláta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.