Narancssaláta

Hozzávalók, narancssaláta

  • 4 db egész narancs,
  • 1 fej közepes lilahagyma,
  • 1 evőkanál fehérborece,
  • 1 evőkanál olívaolaj,
  • 20 dkg ruccola,
  • 2 evőkanál méz,
  • 10 dkg olívabogyó,
  • só,
  • bors

 

Narancssaláta

Narancssaláta

 

Van úgy, hogy egy kicsit kevesebb az időnk sütni-főzni: ilyenkor a legjobb a friss saláta, mondjuk egy narancssaláta: egyrészt gyorsan elkészül, másrészt - valljuk meg - érdekesebb, mint kenni magunknak egy szelet vajas kenyeret. És itt van a népmesei fordulat ideje: aki nem hiszi, járjon utána:).

 

A narancssaláta elkészítése

 

A lilahagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, lesózzuk, állni hagyjuk, majd fél óra múlva lemossuk, leszárítjuk. A narancsokat nagyvonalúan megtisztítjuk, majd a ruccolát a tányér aljára helyezzük, rá pedig a tisztított, karikára vágott narancsot.

Elkészítjük az öntetet: olívaolaj, fehérborecet, méz, só, bors. A narancsra rászórjuk a lilahagyma karikákat, és végül megöntözzük az öntettel. Igazi saláta: gyorsan elkészül, és igazán ínycsiklandozó. Ilyenkor már csak meg kell kóstolni! A narancshoz aktuális árat itt találnak.

Megnézne még egy gyümölcsös receptet, kicsit másképpen? Itt talál!

Egy másik salátareceptet itt találnak. Ha sok-sok salátarecept közül szeretnének válogatni, akkor kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Narancssaláta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.