Hozzávalók, paradicsomos lencsesaláta
25 dkg lencse
8 dl húsalaplé
40 dkg főtt burgonya
60 dkg paradicsom
4 db újhagyma
3 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál mustár
só
bors
1 evőkanál tökmagolaj

Paradicsomos lencsesaláta
A paradicsomos lencsesaláta elkészítése
A lencse igazán jó dolog, ne csak újévkor vegyük elő. Rendben, recept is kell hozzá, de a Mit főzzünk ma? azért van, hogy receptet adjon. A kör bezárult: a lencse nem túl drága, ellenben jó, és van hozzá recept is. Megegyeztünk?
A lencsét megfőzzük az alaplében leszűrjük, lehűtjük. A főtt burgonyát leszárítjuk a lencsével együtt. A lencséhez aktuális árat itt találnak.
A paradicsomot leforrázzuk, megpucoljuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Húsát kockára vágjuk.
A mustárt a balzsamecettel, a tökmagolajjal, sóval, borssal, karikára vágott újhagymával összekeverjük, majd ezzel az öntettel beízesítjük a lencsés burgonyás paradicsomot. Paradicsomszeletekkel díszítjük.
Egy másik salátareceptet itt találnak. Ha sok-sok salátarecept közül szeretnének válogatni, akkor kattintsanak ide!
Jó étvágyat kívánunk!
