Paradicsomos lencsesaláta

Hozzávalók, paradicsomos lencsesaláta

25 dkg lencse
8 dl húsalaplé
40 dkg főtt burgonya
60 dkg paradicsom
4 db újhagyma
3 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál mustár

bors
1 evőkanál tökmagolaj

 

Paradicsomos lencsesaláta

Paradicsomos lencsesaláta

 

A paradicsomos lencsesaláta elkészítése

 

A lencse igazán jó dolog, ne csak újévkor vegyük elő. Rendben, recept is kell hozzá, de a Mit főzzünk ma? azért van, hogy receptet adjon. A kör bezárult: a lencse nem túl drága, ellenben jó, és van hozzá recept is. Megegyeztünk?

A lencsét megfőzzük az alaplében leszűrjük, lehűtjük. A főtt burgonyát leszárítjuk a lencsével együtt. A lencséhez aktuális árat itt találnak.

A paradicsomot leforrázzuk, megpucoljuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Húsát kockára vágjuk.

A mustárt a balzsamecettel, a tökmagolajjal, sóval, borssal, karikára vágott újhagymával összekeverjük, majd ezzel az öntettel beízesítjük a lencsés burgonyás paradicsomot. Paradicsomszeletekkel díszítjük.

Egy másik salátareceptet itt találnak. Ha sok-sok salátarecept közül szeretnének válogatni, akkor kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Paradicsomos lencsesaláta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.