Paradicsomos lencsesaláta

A paradicsomos lencsesaláta recept hozzávalói

25 dkg lencse, 8 dl húsalaplé, 40 dkg főtt burgonya, 60 dkg paradicsom, 4 db újhagyma, 3 evőkanál balzsamecet, 1 evőkanál mustár, só, bors, 1 evőkanál tökmagolaj

Paradicsomos lencsesaláta

Paradicsomos lencsesaláta

 

A paradicsomos lencsesaláta elkészítése

 

A lencse igazán jó dolog, ne csak újévkor vegyük elő. Rendben, recept is kell hozzá, de a Mit főzzünk ma? azért van, hogy receptet adjon. A kör bezárult: a lencse nem túl drága, ellenben jó, és van hozzá recept is. Megegyeztünk?

A lencsét megfőzzük az alaplében leszűrjük, lehűtjük. A főtt burgonyát leszárítjuk a lencsével együtt. A lencséhez aktuális árat itt találnak.

A paradicsomot leforrázzuk, megpucoljuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Húsát kockára vágjuk.

A mustárt a balzsamecettel, a tökmagolajjal, sóval, borssal, karikára vágott újhagymával összekeverjük, majd ezzel az öntettel beízesítjük a lencsés burgonyás paradicsomot. Paradicsomszeletekkel díszítjük.

 

Egy másik salátareceptet itt találnak. Ha sok-sok salátarecept közül szeretnének válogatni, akkor kattintsanak ide!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Paradicsomos lencsesaláta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.