Pikáns zöldségsaláta némi bélszínnel

 

A pikáns zöldségsaláta hozzávalói

50 dkg bélszín, só, frissen bors (őrölt), 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál mustár (dijoni), 0,5 dl olívaolaj, 4 db kemény paradicsom, 1 csokor piros retek, 1 db kígyóuborka, 0,8 dl mogyoróolaj, 0,5 dl fehér borecet, 1 csokor petrezselyem, bors (őrölt), só

 

Pikáns zöldségsaláta némi bélszínnel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Pikáns zöldségsaláta némi bélszínnel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Gyors segítség a zöldségsaláta alapanyagaihoz

Úgy válogattunk ennél a salátánál, hogy az alapanyagok többsége valószínűleg minden konyhában megtalálható. És ismert is a háziasszony, háziséfek előtt:). Az viszont tény, hogy a marhahús komolyan háttérbe szorult az elmúlt időszakban. Segítünk ezen: receptekkel is, ártájékoztatóval is, utóbbi itt található.

A pikáns zöldségsaláta elkészítése

A bélszínt 1 x 1 cm-es kockákra daraboljuk, majd sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, a dijoni mustárral ízesítjük. Jól összekeverjük, és a forró olívaolajon pirosra sütjük.

Amíg a hús kihűl, a paradicsomokat, a piros retket, a kígyóuborkát szintén kisebb kockákra vágjuk, és salátás tálba szórjuk. Ezután hozzáadjuk a bélszínkockákat, lazán összekeverjük és elkészítjük az öntetet.

A mogyoróolajat a fehér borecettel elkeverjük. Aprított petrezselyemmel, frissen őrölt borssal, sóval ízesítjük és ráöntjük a salátára. Lefedve 30 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízei kicsit összeérjenek.

Tálalásnál a bélszínes-zöldséges salátát még egyszer lazán átforgatjuk az öntettel, tálkákba szedjük, és friss petrezselyemmel díszítjük.

Hús nélkül képzelte el a salátát? Semmi gond, itt adunk egy hús nélküli salátareceptet!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pikáns zöldségsaláta némi bélszínnel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.