Ráksaláta citrusdresszinggel

Hozzávalók, ráksaláta citrusdresszinggel

20 dkg apró tisztított garnéla
2 evőkanál olívaolaj
3 db görög vagy spanyol narancs
2 db piros grapefruit
2 db zöldalma

A citrusdresszinghez:

1 db narancs
1 db piros grapefruit
0,6 dl extra szűz olívaolaj

frissen őrölt bors
1 csokor citromfű

 

Ráksaláta citrusdresszinggel

Ráksaláta citrusdresszinggel

 

A ráksaláta citrusdresszinggel recept elkészítése

 

Ez most egy mediterrán hangulatú saláta, természetesen egyszerűen elkészíthető. Különlegességét a garnéla adja, picit megdrágítja, de tűréshatáron belül:).

A megmosott leszárított aprógarnélát forró olívaolajon megpirítjuk, majd kihűtjük, és salátás tálba tesszük. A narancsot, a garpefruitot éles késsel meghámozzuk, majd kivágjuk a gyümölcsök húsát, és kockákra daraboljuk. A megmosott zöldalmát héjastól elnegyedeljük, kimagozzuk, és szintén kockákra vágjuk. Az aprógarnélához aktuális árat itt találnak.

Ezután az előkészített gyümölcsöket a rákhoz adjuk, összeforgatjuk, és lefedve, tálalásig a hűtőbe tesszük. Közben a citrus dresszinghez az egész narancs, a fél grapefruit vékonyan hámozott héját metéltre vágjuk, keverő tálba tesszük, és rálocsoljuk a kicsavart levüket.

Hozzáöntjük az extra szűz olívaolajat, sóval, borssal, az aprított citromfűvel ízesítjük, összekeverjük, és a salátára öntjük. Végül az egészet lazán összeforgatjuk, tálaláskor kelyhekbe kanalazzuk, és friss citromfűvel díszítjük.

Egy másik salátareceptet itt találnak. Ha sok-sok salátarecept közül szeretnének válogatni, akkor kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Ráksaláta citrusdresszinggel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.