Remouládos burgonyasaláta sonkatekerccsel

Hozzávalók, remouládos burgonyasaláta sonkatekerccsel

50 dkg főtt burgonya,
10 dkg majonéz,
petrezselyem,
kapribogyó,
1 dkg porcukor,
0,5 dl tejföl,
8 szelet sonka,
10 dkg vaj,
só,
10 dkg kaliforniai paprika,
3 dkg csemege uborka,
snidling,
15 dkg besamel,
10 dkg ecetes torma,
fehér bors,
5 db fürjtojás,
1 csomag francia petrezselyem

 

Remouládos burgonyasaláta sonkatekerccsel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Remouládos burgonyasaláta sonkatekerccsel, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A remouládos burgonyasaláta sonkatekerccsel recept elkészítése

 

Először is elkészítjük a sonkatekercset. Célszerű vékonyra szeletelt sonkát választani, mert az előre, szépen négyzet alakúra vágva kapható. Ha füstölt sonkából készítjük, hasonló módon vágjuk le a széleit, hogy kényelmesen tudjuk tölteni.

A tormakrém készítése igen egyszerű: besamelmártást készítünk, vagyis: világos, vajas rántást kiforralunk, lehűtjük. Vajat habosra kikeverünk, majd hozzáadjuk, ecetes tormával, sóval, fehérborssal ízesítjük. A töltelék a sonkákban középre kerül, majd széles késsel a sonkát ráhajtjuk, eligazítjuk, majd felgöngyöljük.

Közben elkészítjük a burgonyasalátát: a burgonyát héjában megfőzzük, azért így, hogy az ízek, a zamatok megmaradjanak. Meghámozzuk, apró szeletekre felvágjuk, majd ecetes uborkát hasonló módon vágunk hozzá. Kapribogyó, petrezselyemzöld, kevés bors, só kerül hozzá, majd a tartármártás. Burgonyához aktuális árakat itt találnak.

A remouládos burgonyasalátánk kerül alulra, erre tehetjük a sonkatekercset – de tehetjük természetesen mellé is a tálaláskor. Füstölt fürjtojással díszíthetjük, félbevágva a tetejére helyezzük, kerülhet még hozzá díszítésként paprika, snidling, paradicsom. Ezzel el is készült egy klasszikus, remouládos burgonyasaláta és a sonkatekercs.

Egy másfajta salátareceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030408K)

Cím
recipe image
Recept neve
Remouládos burgonyasaláta sonkatekerccsel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.