Rizssaláta tonhallal, olívabogyóval

Hozzávalók, rizssaláta tonhallal, olívabogyóval

50 dkg tonhal filé
2 evőkanál extra szűz olívaolaj

frissen őrölt fehérbors
35 dkg rizs, sáfrányos zöldséglevesben puhára főzve
5 dkg zöld olívabogyó
5 dkg fekete olívabogyó
1 csokor friss kapor

Az öntethez:

2 db kicsi citrom kicsavart leve
1 db lime kicsavart leve
0,5 dl extra szűz olívaolaj
kevés só
frissen őrölt fehérbors
1 db citrom a tálaláshoz

 

 

Rizssaláta tonhallal, olívabogyóval

Rizssaláta tonhallal, olívabogyóval

 

A rizssaláta tonhallal, olívabogyóval recept elkészítése

A tonhalfilét 1 * 1 centis kockákra daraboljuk, majd a forró olívaolajon, közepes tűzön megsütjük, úgy hogy ne szárítsuk ki, és sóval, fehérborssal ízesítjük. Ezután a lecsepegtetett sáfrányos rizst salátástálba öntjük, majd hozzáadjuk a kihűlt halkockákat, a félbevágott zöld-fekete olívabogyót, és megszórjuk az aprított kaporral. Tonhalhoz aktuális árakat itt találnak.

Az öntethez a citrom levét elkeverjük a lime levével, az olívaolajjal, sóval, fehérborssal ízesítjük, és a salátára öntjük. Végül az egészet lazán összeforgatjuk, hogy a halat ne törjük össze, majd lefedve 30 perce hűtőbe tesszük, hogy az ízei összeérjenek. Tálaláskor a tonhalas rizssalátát tálkákba szedjük, és citromszeletekkel, friss kaporral díszítjük.

Egy másik salátareceptet itt találnak. Ha sok-sok salátarecept közül szeretnének válogatni, akkor kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rizssaláta tonhallal, olívabogyóval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.