Rókagombasaláta bevert tojással

A rókagombasaláta bevert tojással recept hozzávalói

  • 60 dkg rókagomba,
  • 20 dkg újhagyma,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 4-6 levél zsálya,
  • 2 evőkanál olaj,
  • só,
  • bors,
  • 6 evőkanál balzsamecet,
  • 5 dkg napraforgómag
Rókagombasaláta bevert tojással

Rókagombasaláta bevert tojással

 

A rókagombasaláta bevert tojással recept elkészítése

 

Talán csak azokkal nem lehet vitatkozni azon, hogy a rókagomba mennyire finom alapanyag, aki alapban egyáltalán nem szereti a gombát. Aki viszont szereti, értékelni fogja ezt a receptet. Nézzék meg, és készítsék el így!

A rókagombát megtisztítjuk, a vékony csíkokra vágott szalonnán megpirítjuk a karikára vágott újhagymát, rátesszük a gombát. Egy kis érdekességként zsályával, és természetesen sóval, borssal, legvégül pedig balzsamecettel ízesítjük. A rókagombához aktuális árat itt találnak.

A napraforgómagot napraforgóolajon pirítjuk meg, tálaláskor a bevert tojás és a rókagomba tetején arányosan elosztjuk.

A bevert tojást készíthetjük így is: az egész borssal, babérlevéllel, sóval, ecettel ízesített forrásban levő vízbe beleeresztjük az egész tojásokat, amit előtte egyenként felütöttünk és üvegtálba tettünk.

Akkor kész, ha a fehérje kemény, a sárgája lágy.

 

A bevert tojáshoz itt találnak egy másik receptet!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rókagombasaláta bevert tojással
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.