Rókagombasaláta bevert tojással

A rókagombasaláta bevert tojással recept hozzávalói

  • 60 dkg rókagomba,
  • 20 dkg újhagyma,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 4-6 levél zsálya,
  • 2 evőkanál olaj,
  • só,
  • bors,
  • 6 evőkanál balzsamecet,
  • 5 dkg napraforgómag
Rókagombasaláta bevert tojással

Rókagombasaláta bevert tojással

 

A rókagombasaláta bevert tojással recept elkészítése

 

Talán csak azokkal nem lehet vitatkozni azon, hogy a rókagomba mennyire finom alapanyag, aki alapban egyáltalán nem szereti a gombát. Aki viszont szereti, értékelni fogja ezt a receptet. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy a rókagombát megtisztítjuk, a vékony csíkokra vágott szalonnán megpirítjuk a karikára vágott újhagymát. Rátesszük a gombát. Egy kis érdekességként zsályával, és természetesen sóval, borssal, legvégül pedig balzsamecettel ízesítjük.

A rókagombához aktuális árat itt találnak.

A napraforgómagot napraforgóolajon pirítjuk meg. Tálaláskor a bevert tojás és a rókagomba tetején arányosan elosztjuk.

A bevert tojást készíthetjük így is: az egész borssal, babérlevéllel, sóval, ecettel ízesített forrásban levő vízbe beleeresztjük az egész tojásokat. Ezeket előtte egyenként felütöttük, és üvegtálba tettünk.

Akkor kész, ha a fehérje kemény, a sárgája lágy.

 

A bevert tojáshoz itt találnak egy másik receptet!

 

NÉZZÉK MEG TOVÁBBI AJÁNLATAINKAT IS!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó sütést, főzést, és persze jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.