Saláta radicchióval és endíviával

A saláta radicchióval és endíviával recept hozzávalói

4 db endívia saláta, 1 fej radicchio

A kapribogyós öntethez:

1 jó evőkanál dijoni mustár, 0,8 dl extra szűz olívaolaj, 0,7 dl almaecet, 1 jó evőkanál kapribogyó, 1 kis csokor petrezselyem, kevés só, és cukor

Saláta radicchióval és endíviával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Saláta radicchióval és endíviával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

A saláta radicchióval és endíviával recept elkészítése

A friss saláták egészségesek, finomak. Előfordulhat persze, hogy ez nem jelent elég motivációt, ezért adtunk a recepthez néhány apróságot. Nézzék meg, készítsék el!

A megmosott endívia salátákat hosszában elfelezzük, majd cikkekre vágjuk, és kiskéssel vékonyan kivágjuk a kesernyés ízű torzsáját.

A szintén megmosott radicchiót vékony cikkekre daraboljuk, kesernyés torzsáját kivágjuk. Ezután az előkészített salátákat lefóliázva hűtőben lehűtjük. A radicchióhoz aktuális árat itt találnak.

Az öntethez a mustárt az olívaolajjal elkeverjük, hozzáöntjük az almaecetet, beleszórjuk az apróra vágott kapribogyót és a petrezselymet. Kevés sóval, cukorral pikánsra ízesítjük.

Tálaláskor a hideg salátákat vegyesen tányérra rendezzük, meglocsoljuk bőven a kapribogyós öntettel, friss petrezselyemmel díszítjük, és friss pékáruval kínáljuk. Frissen sült steak-et, vagy sült sajtot is adhatunk hozzá.

Ha szeretnének körülnézni a Mit főzzünk ma? recepttárában további változatos salátareceptekért, itt tehetik meg. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Saláta radicchióval és endíviával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.