Sertésborda mazsolás-diós endíviával

Hozzávalók

4 x 18 dkg sertéskaraj, 4 db endívia, 1 db kis erőspaprika, fenyőmag, mazsola, olívaolaj, 40 dkg papardelle tészta, só, késhegynyi cukor, 1 dl fehérbor, dióbél (egész), petrezselyemzöld

 

Sertésborda mazsolás-diós endíviával

Sertésborda mazsolás-diós endíviával

 

A sertésbordákat fűszerezzük, majd olívaolajon megsütjük.

Az erőspaprikát felszeleteljük, az olívaolajon cukorral pirítjuk. Hozzáadjuk a negyedelt endíviákat, amelyeket megpirítunk, mazsolával, dióval együtt.

Az endíviát kivesszük, fehérborral felengedjük és beforraljuk. Petrezselyemzöldet apróra vágva bőven adunk hozzá.

Összekeverjük a frissen kifőtt szélesmetélttel, majd a tányér aljára helyezzük, rá a sertésbordát, majd ízlésesen az endíviát, végül a pirított mazsolát, diót.

Valószínűleg az endívia már ismerős, de azért biztonság kedvéért itt az ártájékoztató. A radicchio az endívia egyik fajtája, ezt találják itt.

Sertésbordára vágyik, de másképpen elkészítve? Semmi gond, itt talál egy egészen már karakterű bordareceptet!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sertésborda mazsolás-diós endíviával
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje


Comments are closed.