Sült kecskesajt saláta

Hozzávalók

  • 4 kisméretű kecskesajt,
  • 1 gerezd préselt fokhagyma,
  • kakukkfű,
  • 1/2 félbevágott és vékonyan szeletelt citrom,
  • bors,
  • 80 ml olívaolaj,
  • 300 gramm saláta (vegyes)

 

Sült kecskesajt saláta, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Sült kecskesajt saláta, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A sajtot tegyük egy tányérra. A fokhagymát keverjük össze a kakukkfűvel, a citrommal, a borssal, valamint az olajjal, majd ezt kanalazzuk a sajtra. Fedjük le, és 4-6 órára tegyük a hűtőbe pácolódni.

Melegítsük elő a grillsütőt. A sajt mindkét oldalát 3-4 percig süssük. A citromot is grillezzük meg, amíg megpuhul. A salátaleveleket osszuk el négy tányér között. Mindegyikre rakjunk egy sajtot (egy kevés citrommal), és csöpögtessünk egy kevés páclevet a sajtra.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.