Szalámis polenta

Hozzávalók

25 dkg kukoricadara, 1 dl tejszín, 10 dkg szalámi, 10 dkg mangalicasonka, 10 dkg ruccola, 10 dkg sajt, balzsamecet

 

Szalámis polenta

Szalámis polenta

 

A szalámis polenta elkészítése

 

Először készítsük el a polentát! Vizet teszünk fel egy kevés tejszínnel, tegyünk bele egy kevés sót. Amikor felforr, beleszórjuk a darát, és szépen, lassan megfőzzük. Amíg a dara fő, elkészítjük a salátánkat.

Egy tálba tesszük, balzsamecetet öntünk rá, összekeverjük. Majd ez lesz a tölteléke a sonkának. Közben figyelni kell: ne felejtsék el megkeverni a polentát!

Jöhet a töltés: igazából bármilyen sonkát használhatnak. Beletesszük a salátát, felgöngyöljük, betesszük a hűtőbe addig, amíg a polentát elkészítjük.

Egy formát kibélelünk fóliával, félig polentát öntünk bele, szalámit teszünk rá, majd a maradék polentát ráöntjük a tetejére. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd betesszük a hűtőbe, 1-2 órát hűtjük.

Utána kivesszük a formából, a tetejére sajtot reszelünk, forró sütőben kicsit rápirítjuk a sajtot, hogy szép piros legyen. Tálalásnál egy tányérra három tekercset és egy polentát helyezünk, balzsamecettel díszítjük.

Egy egészen másfajta receptet itt találnak! Titok, csak akkor derül ki, mi van mögötte, ha rákattintanak:).

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szalámis polenta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.