Tojásos gombasaláta zöldfűszerekkel

Hozzávalók

  • 40 dkg gomba (csiperke),
  • 20 dkg barna gomba (csiperke),
  • 30 dkg gomba (laska),
  • 1 l zöldségleves,
  • 4 db főtt tojás,
  • 1 kis csokor snidling,
  • 0,7 dl olívaolaj,
  • 6 levél zsálya,
  • 1 kisebb csokor petrezselyem,
  • 0,5 dl fehérborecet,

 

Tojásos gombasaláta zöldfűszerekkel

Tojásos gombasaláta zöldfűszerekkel

 

A megmosott gombákat cikkekre daraboljuk, majd a forrásban lévő, zöldséglevesben leforrázzuk.

Kivesszük a levesből, jól lecsepegtetjük és salátás tálba téve kihűtjük.

Az öntethez a snidlinget felaprítjuk, keverő tálba szórjuk. Ráöntjük az olívaolajat és hozzáadjuk az aprított zsályát, a petrezselymet. Meglocsoljuk a fokhagymás borecettel és ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal.

Végül a zöldfűszeres öntetet a salátára öntjük, lazán összeforgatjuk, és letakarva 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor a gombasalátát tálkákba szedjük. A meghámozott, cikkekre vágott főtt tojásokkal és friss zsályával díszítjük.

 

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Tojásos gombasaláta zöldfűszerekkel
Author Name
Published On


Comments are closed.