Tojásos gombasaláta zöldfűszerekkel

Hozzávalók, tojásos gombasaláta zöldfűszerekkel

  • 40 dkg gomba (csiperke),
  • 20 dkg barna gomba (csiperke),
  • 30 dkg gomba (laska),
  • 1 l zöldségleves,
  • 4 db főtt tojás,
  • 1 kis csokor snidling,
  • 0,7 dl olívaolaj,
  • 6 levél zsálya,
  • 1 kisebb csokor petrezselyem,
  • 0,5 dl fehérborecet,

 

Tojásos gombasaláta zöldfűszerekkel

Tojásos gombasaláta zöldfűszerekkel

 

A tojásos gombasaláta zöldfűszerekkel recept elkészítése

 

A megmosott gombákat cikkekre daraboljuk, majd a forrásban lévő, zöldséglevesben leforrázzuk. Kivesszük a levesből, jól lecsepegtetjük és salátás tálba téve kihűtjük. A gombákhoz aktuális árakat itt találnak.

Az öntethez a snidlinget felaprítjuk, keverő tálba szórjuk. Ráöntjük az olívaolajat és hozzáadjuk az aprított zsályát, a petrezselymet. Meglocsoljuk a fokhagymás borecettel és ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal.

Végül a zöldfűszeres öntetet a salátára öntjük, lazán összeforgatjuk, és letakarva 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor a gombasalátát tálkákba szedjük. A meghámozott, cikkekre vágott főtt tojásokkal és friss zsályával díszítjük.

A Mit főzzünk ma? gombás receptjei között itt tud válogatni!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Tojásos gombasaláta zöldfűszerekkel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.