Uborkás, paprikás reteksaláta

Az uborkás, paprikás reteksaláta recept hozzávalói

1 db kisebb kígyóuborka, 2 db zöldpaprika, 3 csokor hónapos retek

A joghurtos öntethez:                                                                            

1 nagy pohár natúr joghurt, 0,6 dl extra szűz olívaolaj, só, frissen őrölt bors, 1 csokor friss kapor

Uborkás, paprikás reteksaláta

Uborkás, paprikás reteksaláta

Az uborkás, paprikás reteksaláta recept elkészítése

 

Egy jó saláta mindig jól jön, és ez igaz a receptre is. Jó salátarecept nélkül nincsen jó saláta. Erre való a Mit főzzünk ma!

A megmosott kígyóuborka két végét levágjuk, hosszában félbevágjuk és 2-3 mm vastagra szeleteljük. A fehérhúsú paprikát szintén félbevágjuk, kimagozzuk, és vékonyra szeljük.

A megmosott piros retket szintén félbevágjuk, és ezt is vékonyra szeleteljük. Az így előkészített zöldségeket beleszórjuk egy salátás tálba, betakarjuk, és tálalásig hűtőbe tesszük.

Az öntethez a natúr joghurtot elkeverjük az extra szűz olívaolajjal, sóval, frissen őrölt borssal, aprított kaporral ízesítjük, és lefedve 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Az extra szűz olívaolajhoz aktuális árat itt találnak.

Tálaláskor a lehűtött vegyes zöldségeket salátás tálkákba szedjük, meglocsoljuk a joghurtos öntettel, és friss kaporral díszítjük. Ha van kedvük, süthetnek hozzá egy szelet tőkehalat, vagy tonhalat is.

 

Ha szívesen megnézne még további salátákat is, tegye meg, méghozzá itt. Egyet ígérjen meg: valamelyiket elkészíti. Mondjuk ma ezt, holnap pedig azt, amelyikre rálelt.

 

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Nézzen körül, válogasson, válassza ki azt a receptet, ami a mai hangulatához leginkább passzol, és készítse el.

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Uborkás, paprikás reteksaláta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.