Ukrán saláta

Az ukrán saláta recept hozzávalói

  • 50 dkg cékla,
  • 40 dkg fehér káposzta,
  • 5-6 db ecetes uborka,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • só,
  • 2-3 szem őrölt borókabogyó,
  • kiskanálnyi mustár,
  • 2 szem szegfűbors,
  • késhegynyi babérlevélpor,
  • ecet,
  • 3 evőkanál olaj,
  • kevés porcukor
Ukrán saláta, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Ukrán saláta, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Az ukrán saláta recept elkészítése

 

Cékla a meghatározó íz, kifejezetten egészséges, és persze finom is, nem kell tehát semmilyen kompromisszumot kötni. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el önök is így otthon! Nagyon egyszerű, garantáljuk!

A céklát meghámozzuk, és a reszelő durva fokán lereszeljük. Összekeverjük a kitorzsázott, szintén lereszelt káposztával meg az apróra vágott hagymával. Megsózzuk, meglocsoljuk ecettel és a többi fűszerrel ízesítjük. A céklához aktuális árat itt találnak.

Néhány napig állni hagyjuk, ezalatt a káposzta levet enged, és kellemesen pikánssá hígítja az ecetes levet. Tálalás előtt olajat keverünk közé.

 

Egy másfajta salátareceptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.