Zabfasírt nyers narancsos céklasalátával

A zabfasírt nyers narancsos céklasalátával recept hozzávalói

2 db nagy cékla, 2 db narancs, fél citrom, 2 evőkanál szőlőmag olaj, 1 evőkanál barnacukor, só, apróra vágott dió, 10 dkg zabpehely, 1 fej hagyma, 1 fél póréhagyma, 2 evőkanál vaj, 2 db tojás, 4 dl víz, 2 evőkanál vegamix, só, bors, majoranna, kakukkfű, zsemlemorzsa

Zabfasírt nyers narancsos céklasalátával

Zabfasírt nyers narancsos céklasalátával

 

A zabfasírt nyers narancsos céklasalátával recept elkészítése

 

Mert fasírt nem csak hússal készülhet, erre remek példa a mai vendégrecept. Tudjuk, van, aki a húsra esküszik, de fogadjuk el, hogy van, aki nem. Nekik is szükségük van jó receptre!

A felhevített vajban, üvegesre pároltam az apróra vágott hagymákat, beleszórtam a  zabpelyhet, a vegamixet, felöntöttem a vízzel/húslevessel, megszórtam  sóval, fűszerekkel, lefedve lassú tűzön hagytam főni kb. 10-15 percet.

Amikor megfőtt a zab, hagytam kihűlni, addig elkészült a saláta. A megpucolt, lereszelt céklát meglocsoltam a citrom levével. A recept folytatását az Ízek, zamatok oldalon olvashatják!

 

Még egy különleges fasírtért kattintson ide!

 

Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.