Zalai kapros ráksaláta

Hozzávalók, zalai kapros ráksaláta

  • fél csomag kapor,
  • 1 db citrom,
  • 20 db rák,
  • 30 dkg süllő,
  • 20 dkg ikra,
  • fél db jégsaláta,
  • 15 dkg uborka,
  • 15 dkg paradicsom,
  • Az öntethez:
  • 1 dl olívaolaj,
  • 3 dkg vöröshagyma,
  • fél csomag kapor,
  • fél csomag petrezselyemzöld,
  • borecet,
  • balzsamecet,
  • só,
  • őrölt bors

 

Zalai kapros ráksaláta, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Zalai kapros ráksaláta, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A zalai kapros ráksaláta elkészítése

 

A rákot kaporral, babérlevéllel ízesített, lobogó forró vízbe élve kell beletennünk, így szép piros lesz. Ezután tisztítsuk meg a rákot, szabadítsuk meg egy szál belétől.

Salátát készítünk hozzá, ebbe jégsalátát, leforrázott, hámozott paradicsomot, hagymát, uborkát teszünk. Ebbe a salátába kerülnek a leforrázott süllődarabok, és a halikra.

Az öntetünkbe hagyma kerül, amit finoman lesózunk, majd olívaolajjal meglocsoljuk, kapor, kevés só, bors kerül hozzá, végül balzsamecettel még meglocsoljuk, ami egyéni, karakteres ízt ad ennek az öntetnek.

Ha szeretne még további salátareceptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Térjen vissza holnap is, várjuk szeretettel!

Jó évágyat kívánunk!
(20030829)

Cím
recipe image
Recept neve
Zalai kapros ráksaláta
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.