Hasé zölddiós libamájkrémmel

A hasé zölddiós libamájkrémmel recept hozzávalói

  • 40 dkg pecsenye libamáj,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 1 kisebb vöröshagyma,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 dl főzőtejszín,
  • 1 kiskanál fölaprított zsálya,
  • 1 db tojás,
  • 5 dkg Golden Food zölddió,
  • 2-3 szem aszalt szilva,
  • 1 doboz leveles tészta,
  • 1 db tojássárgája
Hasé zölddiós libamájkrémmel

Hasé zölddiós libamájkrémmel

 

A hasé zölddiós libamájkrémmel recept elkészítése

 

Egy igazán különleges nassolnivaló következik most, nagyszerű élmény lesz, az elkészítése, és persze az elfogyasztása is. Nézzék meg, hogyan készül, és persze készítsék el önök is így otthon!

A májat leöblítjük, az esetleg rajta lévő fehéres hártyákat levágjuk róla, majd kisebb kockákra daraboljuk. A fölaprított hagymát az olajon megfuttatjuk, a májat rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és kevergetve készre sütjük.

Kissé kihűtjük, a tejszínt hozzáadjuk, majd botmixerrel pürésítjük. A tojást és a zsályát belekeverjük, majd a kis kockákra vágott zölddiót és az aszalt szilvát is hozzáadjuk. A zöld dióról további információkat itt olvashat.

A tésztát enyhén lisztezett asztalra terítjük, majd egy 5 centi átmérőjű pogácsa szaggatóval kb. 20 kerek lapocskát szúrunk ki. Ebből 10 darabot sütőpapírral kibélelt tepsire fektetünk. A maradék kerek lapok közepét egy 4 centi átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.

A sütőpapíron lévő lapocskákat, felvert tojássárgájával megkenjük, a kiszúrt üres közepű korongokat egyenként ráfektetjük, majd ezt is megkenjük tojássárgájával.

Az így elkészített tészta kosárkákat a libamájkrémmel megtöltjük, majd előmelegített sütőben, 190°C-on kb. 15 perc alatt megsütjük.

 

Itt adunk egy kicsit komolyabb libamájas receptet, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.