Juhtúróval, zöld hagymával töltött labdacsok

Hozzávalók

20 dkg finomliszt,  2 dkg élesztő, 1 db közepes főtt burgonya, 2 evőkanál olaj, só, csipet cukor, 1 dl langyos tej, olaj a sütéshez

A töltelékhez:

15 dkg juhtúró, 1 szál apróra vágott, zöld hagyma

 

Juhtúróval, zöld hagymával töltött labdacsok

Juhtúróval, zöld hagymával töltött labdacsok

 

A juhtúróval, zöld hagymával töltött labdacsok recept elkészítése

 

Édes fánkot mutattunk már be sokszor és sok fajtát. Ez viszont egy nem mindennapi sós fánk juhtúróval és zöld hagymával. Édes fánkot amúgy itt találnak!

A krumplit megfőztem. Az élesztőt 1/2 dl langyos tejben, csipet cukorral megkelesztettem. A lisztet átszitáltam, mélyedést nyomtam a közepébe, beleöntöttem a megkelt élesztőt, a lereszelt főtt krumplit, az olajat, és a megmaradt langyos tejjel lágyabb kelt tésztát dagasztottam.

Tetejét liszttel megszórtam, letakarva hagytam a duplájára kelni, kb. 1 órát. A töltelék hozzávalóit összekevertem. A tésztából, olajos kézzel kis darabokat téptem, kissé kinyújtottam, nem túl vékonyra, a közepébe tettem a töltelékből, majd összefogtam a széleit, és gombóccá formáztam.

A recept folytatását az Ízek, zamatok oldalon olvashatják!

Egy másik juhtúrós receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Juhtúróval, zöld hagymával töltött labdacsok
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.