Káposztás, gesztenyés vendégmarasztaló

A káposztás, gesztenyés vendégmarasztaló recept hozzávalói

  • 1 csomag leveles tészta,
  • 30 dkg fejes káposzta,
  • 25 dkg gesztenyemassza,
  • 15 dkg gomba,
  • 1,5-2 dl tej,
  • 2 db tojás,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • bors,
Káposztás, gesztenyés vendégmarasztaló, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Káposztás, gesztenyés vendégmarasztaló, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A káposztás, gesztenyés vendégmarasztaló recept elkészítése

 

Ennek a receptnek a karakterét egyértelműen a gesztenye határozza meg. Ami most véletlenül sem cukros, mert nem édességet készítünk vele, hanem remek kis falatkákat. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon! A gesztenyemasszához aktuális árat itt találnak.

Először is a töltelékhez a káposztát megreszeljük, majd 3 evőkanál olajon, sóval, borssal megpároljuk. Ha zsírjára sült, beleszórjuk a kristálycukrot, és együtt pirítjuk tovább, egészen addig, amíg szép világosbarna színe nem lesz.

Közben a gesztenyemasszát a tejjel és a tojással simára keverjük, majd sóval és a reszelt vöröshagymával ízesítjük. Ezek után a gombát szeletekre vágjuk, és a megmaradt olajon, saját levében, fedő alatt puhára pároljuk. Végül a párolt káposztát, az ízesített gesztenyét és a párolt gombát összekeverjük.

A felengedett tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és a szélére, egy csíkban felkenjük a tölteléket, majd összegöngyöljük. A tészta tetejét 1 centiméterenként egészen a töltelékig bevagdaljuk. Kevés tejjel megkenve, sütőlemezre tesszük, és az előmelegített forró sütőben szép pirosbarnára sütjük.

 

Nézze meg ezt a receptet is.

 

Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha találták egy jó kis receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Káposztás, gesztenyés vendégmarasztaló
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.