Káposztás, gesztenyés vendégmarasztaló

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta,
  • 30 dkg káposzta (fejes),
  • 25 dkg gesztenyemassza,
  • 15 dkg gomba,
  • 1 1/2 - 2 dl tej,
  • 2 db tojás,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • bors,

A töltelékhez a káposztát megreszeljük, majd 3 evőkanál olajon, sóval, borssal megpároljuk. Ha zsírjára sült, beleszórjuk a kristálycukrot, és együtt pirítjuk tovább, egészen addig, amíg szép világosbarna színe nem lesz.

Közben a gesztenyemasszát a tejjel és a tojással simára keverjük, majd sóval és a reszelt vöröshagymával ízesítjük. A gombát szeletekre vágjuk, és a megmaradt olajon, saját levében, fedő alatt puhára pároljuk. Végül a párolt káposztát, az ízesített gesztenyét és a párolt gombát összekeverjük.

A felengedett tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és a szélére, egy csíkban felkenjük a tölteléket, majd összegöngyöljük. A tészta tetejét 1 centiméterenként egészen a töltelékig bevagdaljuk. Kevés tejjel megkenve, sütőlemezre tesszük, és az előmelegített forró sütőben szép pirosbarnára sütjük.

Nézze meg ezt a receptet is.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Káposztás, gesztenyés vendégmarasztaló
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.