Káposztás, gesztenyés vendégmarasztaló

Hozzávalók, káposztás, gesztenyés vendégmarasztaló

  • 1 csomag leveles tészta,
  • 30 dkg fejes káposzta,
  • 25 dkg gesztenyemassza,
  • 15 dkg gomba,
  • 1,5-2 dl tej,
  • 2 db tojás,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • bors,

 

Káposztás, gesztenyés vendégmarasztaló, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Káposztás, gesztenyés vendégmarasztaló, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A káposztás, gesztenyés vendégmarasztaló recept elkészítése

 

A töltelékhez a káposztát megreszeljük, majd 3 evőkanál olajon, sóval, borssal megpároljuk. Ha zsírjára sült, beleszórjuk a kristálycukrot, és együtt pirítjuk tovább, egészen addig, amíg szép világosbarna színe nem lesz.

Közben a gesztenyemasszát a tejjel és a tojással simára keverjük, majd sóval és a reszelt vöröshagymával ízesítjük. A gombát szeletekre vágjuk, és a megmaradt olajon, saját levében, fedő alatt puhára pároljuk. Végül a párolt káposztát, az ízesített gesztenyét és a párolt gombát összekeverjük.

A felengedett tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és a szélére, egy csíkban felkenjük a tölteléket, majd összegöngyöljük. A tészta tetejét 1 centiméterenként egészen a töltelékig bevagdaljuk. Kevés tejjel megkenve, sütőlemezre tesszük, és az előmelegített forró sütőben szép pirosbarnára sütjük.

Nézze meg ezt a receptet is. Édességre gondolt? Kattintson ide, nézzen körül! Húsételek között szeretne böngészni, csirkemell, pulykacomb, marha hátszín, sertéscomb? Nem probléma, széles a választék, nézzen körül itt! vagy talán egy jó leves? Itt lehet válogatni!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Káposztás, gesztenyés vendégmarasztaló
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.