Kapros juhtúrós rétes

A kapros juhtúrós rétes recept hozzávalói

  • 50 dkg juhtúró,
  • 2 dl tejföl,
  • só,
  • bors,
  • 1 csomag kapor,
  • 1 kávéskanál őrölt kömény,
  • 4 db zsemle,
  • olaj,
  • zsemlemorzsa,
  • 3 csomag réteslap,
  • 2-3 gerezd fokhagyma,
  • 1 csomag petrezselyem,
  • 3 db tojás
Kapros juhtúrós rétes

Kapros juhtúrós rétes

 

A kapros juhtúrós rétes recept elkészítése

 

Most a rétes sorozatot folytatjuk, ezúttal nem édes formátumban. A kapor jó kis megosztó fűszer, van, aki nagyon szereti, van, aki nagyon nem. Utóbbiakat próbáljuk meggyőzni ezzel a variációval, nézzék meg, és készítsék is el így!

A túrót áttörjük, ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel, tört fokhagymával, a finomra vágott kaporral és petrezselyemmel. A kaporhoz aktuális árat itt találnak, itt pedig a juhtúróhoz.

Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt elkeverjük. A szikkadt zsemlénket 1 cm-es kockákra vágjuk és a tojások felvert habjával a juhtúróhoz adjuk.

A megolajozott, zsemlemorzsával megszórt réteslapokra tesszük egy sorba a tölteléket. Nem túl szárazon feltekerjük, tojással lekenjük, sajtot szórunk rá és pirosra sütjük. Tálaláskor snidlinges tejföllel kínáljuk.

 

További rétes receptjeinket itt találja.

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk! 



Comments are closed.