Körtével töltött palacsintabatyu

Hozzávalók, körtével töltött palacsintabatyu

25 dkg camembert
20 dkg körte
1 dl vörösbor
0,5 dl balzsamecet
3 db tojás
20 dkg liszt
1,5 dl tej
0,5 dl szóda

1 evőkanál cukor
1 szál póréhagyma

 

Körtével töltött palacsintabatyu

Körtével töltött palacsintabatyu

 

A körtével töltött palacsintabatyu recept elkészítése

 

A tojást liszttel és sóval összekeverjük, tejjel és szódavízzel felöntjük: azaz palacsintatésztát készítünk. A körtét tetszőlegesen nagyobb darabokra vágjuk. Egy serpenyőben cukrot karamellizálunk, beletesszük a körtét, vörösborral felöntjük, majd így pároljuk. Amíg a köret párolódik, palacsintát sütünk.

Óvatosan, ugyanis a palacsintát még nem sütjük készre, mert a megtöltött palacsinták később bekerülnek a sütőbe is. A megpárolt körtéket egy tányérra helyezzük, a serpenyőbe pedig balzsamecetet öntünk, és így egy nagyon finom mártást kapunk.

A kész palacsintába beletesszük a felvágott sajtot, a körtét, majd kis csomagot készítünk belőle, és póréhagymával összekötjük. Igazán egyszerű: a póréhagymából egy szálat vágunk, forró vízbe mártjuk, vagy a csapnál leforrázzuk. Ezzel a póréhagymaszállal könnyen összetudjuk kötni a palacsintabatyut.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 1,5-2 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor a tányér közepére tesszük a palacsintabatyut, mártással körbeöntjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több palacsinta receptért kattintson ide!

Cím
recipe image
Recept neve
Körtével töltött palacsintabatyu
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.