Leveles, tepertős pogácsa

Hozzávalók, leveles, tepertős pogácsa

  • 25 dkg liszt,
  • 1 evőkanál zsír,
  • 1 dkg élesztő,
  • 2-2 evőkanál tejföl,
  • 1 db tojás,
  • 1 kupica rum,
  • só,
  • 25 dkg liszt,
  • 35 dkg tepertő,
  • pirospaprika,
  • tej

 

"<yoastmark

 

A leveles, tepertős pogácsa elkészítése

 

25 deka finomlisztet egy evőkanál zsírral, egy deka összemorzsolt élesztővel, 2-2 evőkanál tejföllel, egy tojással, egy kupica rummal meg sóval összegyúrunk, és alaposan kidolgozzuk. Cipóban letakarva egy óráig pihentetjük, majd kinyújtjuk.

25 deka finomlisztet 35 deka darált tepertővel összedolgozunk, és a felét a tésztára kenve, háromszor hajtogatjuk, majd fél óráig pihentetjük. Ekkor újra kinyújtjuk, a lisztes tepertő másik felét is rákenjük, és újra háromszor hajtogatjuk. Újra fél óráig pihentetjük, majd másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A tetejét késsel rács alakban bevagdossuk, és paprikás tejjel megkenjük. Ha nem magunk készítjük, itt egy beszerzési lehetőség a tepertőhöz, árral együtt, persze.

Sütőlemezre egymás mellé ültetve, a forró sütőbe toljuk, és öt percig erős, majd mérsékelt tűzzel szép pirosra sütjük. Ha van maradék tojásfehérjénk, tej helyett azzal is megkenhetjük. Tálalás előtt a már kihűlt pogácsákat tepsire fektetve, újra felmelegítjük: olyan lesz, mintha akkor sütöttük volna. A fagyasztást is jól bírja.

Egy másik pogácsareceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Leveles, tepertős pogácsa
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.