Sonkás, pesztós pálmalevél

A Sonkás, pesztós pálmalevél hozzávalói

  • 50 dkg leveles tészta,
  • 5 dkg sonka,
  • 6 evőkanál pesto,
  • 10 dkg sajt (parmezán),
  • 5-6 db olajban eltett aszalt paradicsom

 

Sonkás, pesztós pálmalevél

Sonkás, pesztós pálmalevél

 

A sütőt előmelegítjük 220 fokra, két tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sonkát és az aszalt paradicsomot felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. A leveles tésztát kettévágjuk, lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk.

Megkenjük a pesztó felével, majd megszórjuk sonkával, aszalt paradicsommal és sajttal. Ezután mindkét oldalról felcsavarjuk úgy, hogy félúton találkozzanak, majd 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is.

Az előkészített tepsikre tesszük a pálmaleveket, majd a süteményt, tepsinként kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük. Kihűtjük, majd tálaljuk.

A recept folytatását az Hozzávalók: egy csipetnyi szeretet oldalon olvashatják!



Comments are closed.