Tekercsek

A tekercsek recept hozzávalói

2 levél vajastészta, 8 dkg, szárított paradicsom, 8 dkg trappista sajt, 1 teáskanál fahéj, 4 evőkanál cukor, 10 dkg ruccola, 10 szelet pármai sonka

Tekercsek

Tekercsek

 

A tekercsek recept(ek) elkészítése

 

Apróságok sorozata, amelyek igen jól jönnek a mindennapokban. Jókedvűen kell elkészíteni, és akkor jókedvet kapunk cserébe, készítéskor is, fogyasztáskor is. Sós és édes verzió is készül, gondoltunk mindenre és mindenkire, hiszen nem egyforma az ízlésünk. Kinek ez, kinek az. Nézzék meg, próbálják ki!

Egy levél vajastésztát az asztalra helyezek, méghozzá egy konyharuhára.

Szépen beleszórom a ruccolát, a szárított paradicsomot, belereszelem a sajtot, és belehelyezem a szeletelt pármai sonkát. Szépen felgöngyölítem. A pármai sonkához árat itt találnak.

Hüvelykujjnyi vastag szeleteket vágok belőle. Sütőlapra helyezem, és 145 fokos sütőben készre sütöm.

Tekercsek, sonkás verzió

Tekercsek, sonkás verzió

Édes tekercs:

Az almát meghámozom, kimagozom. Felkockázom, majd egy felmelegített edényben szotírozom. Rászórom a cukrot, fahéjat.

Tekercsek, almás verzió

Tekercsek, almás verzió

Amikor az összes lé elpárolgott, akkor a másik tésztába töltöm, felcsavarom, felszeletelem, és sütöm.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Egy egészen másfajta almás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Tekercsek
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.