Töltött kalács

Hozzávalók

  • 60 dkg finomliszt,
  • 1 teáskanál só,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 1 db tojás,
  • 3 dl tej,
  • 2,5 dkg élesztő ,
  • 7 dkg vaj (olvasztott)

 

Töltött kalács

Töltött kalács

 

Szokásos módon kalácstésztát dagasztunk, majd kb. 30-35 percig hagyjuk kelni.

Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk és elfelezzük: mindkét darabot kinyújtjuk, 2-3 mm vastagra, kb. 26x40 cm-es téglalapra.

Három részre osztjuk, de csak szemre, nem kell elvágni, és a középső részt megkenjük tormával.

Ezt befedjük előző nap megfőzött, főzővizében kihűtött, majd vékonyra szeletelt sonkával, arra sonkalében megfőzött tojás, majd kolbász kerül.

A töltött húsvéti kalács receptjét a Limara péksége oldalon olvashatják tovább!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Töltött kalács
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.